Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απεργία έγινε γιατί οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους

Με αφορμή την προχθεσινή απεργία επιτέθηκε και σε εκείνους που «θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:47
04/10/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απεργία έγινε γιατί οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους
27
loading

Με αναφορά στα 45 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που συμπληρώνονται σήμερα, ξεκίνησε την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ με αφορμή την προχθεσινή απεργία επιτέθηκε και σε εκείνους που «θέλουν να κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη».

«Το συνέδριό σας είναι, νομίζω, το καλύτερο δώρο για τα 45 χρόνια που γιορτάζει, σήμερα, το κόμμα μας. Η παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενώνοντας τους πολίτες. Που κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν αυτή βρέθηκε σε κίνδυνο.

Και που σήμερα την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε δίνοντας το πολιτικό του στίγμα ότι «είμαστε αυτοί που έθεσαν την ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας».

Δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με αφορμή την προχθεσινή απεργία και την ανάρτηση που είχε κάνει στα social media: «Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες.

Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία.

Γι' αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!».

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει την επιστολική ψήφο

«Αναφαίρετο δικαίωμά τους οι νέοι στο εξωτερικό να ψηφίζουν με όλους τους Έλληνες από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει και στη χώρα μας την επιστολική ψήφο. Να ενώσει έτσι τον παγκόσμιο ελληνισμό. Είναι κάτι αυτονόητο. Το χρωστάμε στα μυαλά και στα χέρια μας που ζουν και προοδεύουν εκτός συνόρων. Πρέπει η Βουλή με 200 ψήφους και μετά από διάλογο που είμαι διατεθειμένος να κάνω, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε το στοίχημα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ τον Οκτώβριο του 2016, λέγοντας ότι μετά από τρία χρόνια η ΟΝΝΕΔ ανασυντάχθηκε χωρίς την παραμικρή απώλεια στο δυναμικό της και σημείωσε: «στα τρία αυτά χρόνια "η ΟΝΝΕΔ μας έκανε εύκολη τη ζωή. Δουλέψαμε μαζί, παλέψαμε μαζί, κερδίσαμε μαζί. Ως Κυβέρνηση όμως σήμερα σάς ζητώ ακριβώς το αντίθετο: Να μας βάλετε δύσκολα! Να γίνετε οι πιο αυστηροί κριτές μας στην προσπάθεια να φέρουμε «το αύριο, τώρα», όπως λέει και το φετινό σας μήνυμα".

Ακολούθως μίλησε για τις προσδοκίες του από την ΟΝΝΕΔ και για τις προκλήσεις των καιρών μας: «Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές. Αλλά, με καθημερινή δουλειά!

Οι προκλήσεις των καιρών που ζητούν απαντήσεις είναι πολλές: Η κλιματική κρίση και η πράσινη ανάπτυξη. Η διάχυση της τεχνολογίας και η μόνιμη απασχόληση. Και οι σύγχρονες ανισότητες. Όπως και πολλά είναι τα παλαιά προβλήματα που ζητούν την σημερινή τους μετάφραση. Η αποτύπωση του υπεύθυνου πατριωτισμού και η ρεαλιστική διαχείριση του Μεταναστευτικού είναι μόνο δύο από αυτά…» τόνισε.

Αφού σημείωσε ότι «η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε συχνά μπροστά απ΄ την εποχή της γιατί όταν άλλοι  μιλούσαν μονοδιάστατα για συλλογικότητες που πνίγουν τις προσωπικότητες, η οργάνωσή μας πρότασσε την ατομική ευθύνη, εναρμονισμένη με την μαζική δράση», έκανε ειδική αναφορά στο νόμο για την αλλαγή του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

«Ήδη, με το δεύτερο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, τα πανεπιστήμια είναι, πια, ελεύθερα από τον βραχνά της παρανομίας, της βίας και της παρεμπόδισης της ελεύθερης διδασκαλίας. Χρέος δικό σας είναι να αξιοποιήσετε τώρα το νέο θεσμικό περιβάλλον, ώστε να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο: Το άσυλο της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου!».

Υπογράμμισε ότι το «βλέμμα μας είναι προσηλωμένο και στα παιδιά που κοπιάζουν καθημερινά. Που σηκώνονται το πρωί ή που κοιμούνται αργά την νύχτα για ένα αβέβαιο μεροκάματο. Στο χωριό ή στην πόλη, στο χωράφι ή στο εργοστάσιο.  Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία».

Να αλλάζετε συνεχώς τους κανόνες του παιχνιδιού

Ο πρωθυπουργός έκλεισε με μία προσωπική αναφορά και μία αντίστοιχη παραίνεση προς τους νέους της οργάνωσης: «Στην πρώτη μου συνέντευξη, το 1993, όταν ήμουν 25 ετών, είχα ερωτηθεί, πώς θα έβλεπα τον εαυτό μου ύστερα από δέκα χρόνια και αν θα γινόμουν πολιτικός. Θυμάμαι πως είχα απαντήσει ότι αν κάποιος έμπαινε στην πολιτική στα 40 του και έχοντας κάνει, προηγουμένως, ενδιαφέροντα πράγματα, μένοντας αλώβητος από το τοξικό περιβάλλον, τότε θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο. Γιατί δεν θα ήταν υποχρεωμένος να παίξει μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού.

Στα 50 μου χρόνια, τώρα, βρίσκομαι, στην άλλη όχθη για να επαναλάβω ακριβώς την ίδια άποψη. Όχι σαν συμβουλή, αλλά σαν παρότρυνση: Να κάνετε, παράλληλα με τη συμμετοχή σας στα κοινά και ενδιαφέροντα πράγματα για σας και για τους άλλους. Να κρατάτε σαν θησαυρό την ανεξαρτησία σας. Και, κυρίως, να μην παίζετε μέσα στους γνωστούς κανόνες του «παιχνιδιού». Αλλά να τους αλλάζετε συνεχώς προς το καλύτερο!».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ετσι κανε ειλωτες του Ελληνες στους Εφοπλιστες Κυριακο!!!

 2. avatar ΚΛΕΩΝ

  Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον αριθμό των «γαλάζιων» παιδιών που διορίζει η ΝΔ - Πόσο θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους το πάρτι της παρέας του Μητσοτάκη?....Τουλάχιστον 158 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στους Ελληνες φορολογούμενους το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στο κομμάτι που αφορά τους μετακλητούς και τους αποσπασμένους υπαλλήλους.

  1. avatar @ΚΛΕΩΝ

   Δώσε τα στοιχεία αναλυτικά. Αυτό είναι copy paste ηλιθίων.

 3. avatar Μητσοκουλης

  Να πέθανε ο συνδικαλισμός ζήτω Τα κάτεργα

 4. avatar Λ.Λ.

  Θα έρθουν κ χειρότερα. Κ το κακό είναι ότι αυτή τη φορά από τους στρατιωτικους,γιατί άλλα έλεγες πριν τις εκλογές κ τώρα μας τα τουμπαρες!!!!

 5. avatar Άννα Α

  Σωστός ο Κυριάκος. Εδώ του βγάζω το καπέλο

 6. avatar Έχεις απόλυτο δίκιο ….. Κυριάκο!!!!!

  Αλλά συνεχίζεις τα ίδια .....διότι πράγματι αυτοί ( συνδικαλιστές ) έχουν καταστρέψει αυτή την χώρα ....δεν μπορεί οι υπάλληλοι της ΔΕΗ να συνεχίζουν να έχουν αυτούς τους μισθούς όταν σε αντίστοιχα επαγγέλματα στο ιδιωτικό τομέα έχουν το ένα τρίτο 1/3 δεν μπορεί από μια πτωχευμένη εταιρεία να τους παρέχεις δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα ....που οι περισσότεροι από αυτούς διορίστηκαν με μέσον χωρίς αξιολογήσεις ....και έχουν το θράσος να σε κατηγορούν ....σπάσε αυγά ΚΥΡΙΑΚΟ....για να σωθεί η χώρα και να σταματήσεις τα χαιδεματα ....τέλος με τους κηφήνες ...οι άξιοι να αμοίβονται....

 7. avatar Υπάλληλοι των μεγάλων συμφερόντων

  Ενοχλούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα - αφεντικά του από τις απεργίες των εργαζομένων. Γι'αυτό ο ανεκδιήγητος Κούλης με τον υπουργό των απολύσεων Βρούτση, άρχισαν να βγάζουν χολή στα ΜΜΕ παπαγαλάκια της διαπλοκής.

 8. avatar Καλα μπόκας

  Έτσι μπράβο Κούλη,παλικάρι είσαι! Εμείς της ΟΝΝΕΔ μπορούμε να αντιγράφουμε ,να παίρνουμε πτυχίο και να διοριζόμαστε σε δημόσια υπηρεσία! .....Και άλλα να κάνουμε ατιμώρητα!!!

 9. avatar Kabamaru Igano

  Ο κουλης είναι με τ'αφεντικα που για 10 ωρες δουλειάς δηλώνουν 4, που στέλνουν μπραβους στα atm για να πάρουν πισω δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων κτλ κτλ κτλ... Και απλά ο άνθρωπος θέλει να γίνει ότι θέλει ο ΣΕΒ και να μην αντιδρά κανείς... Τι δε καταλάβατε;;;

  1. avatar @Kabamaru Igano

   Δεν καταλάβαμε ποιός σε ρώτησε.

 10. avatar Ελληνοαμερικανος αντιδημοκρατης εθνικιστής ελληνας δηλ. Φασίστας

  Κουλη ασε τις απεργίες με την μακεδονια και του εισβολείς λαθρομεταναστες να μας πεις τι θα κανείς κομμουνι με γραβάτα σε πήραμε είδηση

  1. avatar Kabamaru Igano

   Δεν τα έμαθες;;;; Η συνθήκη των Πρεσπών είναι μια χαρά... Του Δενδια του αρέσει τελικά... Αναλάβαμε και την εκπαίδευση του στρατού τους. Οπότε πάει αυτό ξέχνα το.

   1. avatar @Kabamaru Igano

    Σε εσένα αρέσει.

 11. avatar Κουφός Ντίνας

  Τα εργοστάσια πηγαίνουν στην Τουρκία γιατί τα καλόπαιδα του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ αναρχικοί βλέπουν του ξένους σαν εχθρούς και ονειρεύονται αγώνες και επαναστάσεις.

  1. avatar Kabamaru Igano

   Το εργοστάσιο της coca cola που πήγε Βουλγαρία, ειχε 0 μέρες απεργία πριν την κάνουν.... Τα εργοστάσια πανε αλλού γιατί τσιμπάνε οι μάγκες οι βιομήχανοι εδω τις φοροαπαλλαγες και τα κρατικά δωράκια και αφού μαζέψουν πανε αλλού για φτηνα εργατικά χέρια... Αλλά οοοοχι οι 4 με 5 24ωρες απεργίες που κάνει η γσεε το χρόνο είναι που τους "διώχνει"... Οταν θα φτάσει ο κουλης να δουλεύεις για 1 ευρώ την ώρα θα ξανάρθουν...

   1. avatar @Kabamaru Igano

    Τότε να πας πίσω στη Βουλγαρία.

 12. avatar Τειρεσίας

  Αν θυμάμαι καλά ο ΠΡΩΤΌΠΑΠΑΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΎΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ . ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΟΧΙ ΜΕ 5,6 ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΎΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

 13. avatar Γεροτσολιας

  Μακαρι ρε μαγκα να σου ερθουν ολα βολικα και να εχεις την στηριξη ολων και ειδικα των νεων μας, γιατι μονο με εξυπνα μυαλα και συγχρονα προγραμματα μπορει να παει η Ελλαδα μας μπροστα. Απο μενα, καλο κουραγιο και δυναμη σ'αυτο το τοσο δυσκολο εργο. Γεροτσολιας

  1. avatar παλαιμαχος

   ΄καλο σχολιο.....

 14. avatar Οσον αφορα τις απεργιες

  Κυριακο αυτα να τα πεις και στους συνδικαλιστες της ΔΑΚΕ που ψηφισαν υπερ του να γινουν οι απεργιες.

 15. avatar ΝΤΡΟΠΗ σου

  Ντροπη να εξυβριζει τους εργαζόμενους αλλά τι περιμένεις από κάποιον πού τον θρέφει το κράτος λόγω του ονόματος καλά πάθουμε γιατί το επιτρέψαμε

 16. avatar Αστραποτζον

  Μίλησε για γραφειοκρατες συνδικαλιστές, στους γραφειοκρατες φοιτητοπατερες;;;; των περασμένων νύχτα μαθημάτων και των κομματικών αυτοκινήτων;;;; φάτε κάτι άριστους....

 17. avatar Μπράβο κουλη

  Αντε και πολύ τους ανεχτηκαμε τους τεμπελαρους.

 18. avatar Ψηφοδέλτια σταυρωμένα

  Τα παιδιά που έχουν αβέβαιο μεροκάματο τα οδήγησε εκεί το κόμμα σου μαζί με τους πασοκους και την δήθεν αριστερά του alexis... Οπότε κράτα τα δάκρυα σου για άλλη φορά...

 19. avatar Δεξιός ψάλτης

  Επιτρέπεται σε μια σύγχρονη χώρα να γίνονται απεργίες;;; Δε φτάνει που μας κάνουν τη χάρη και μας δίνουν μισθό, θέλουμε και συνδικαλισμό...

 20. avatar Σοβαρά;

  Αυτοί οι επαγγελματίες εργατοπατερες είναι μέλη του κόμματος σου που προεκλογικά, έταξαν μέσα στα σωματεία λαγούς με πετραχηλια για να σου μαζέψουν ψηφαλακια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει