Με την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο «Από τις μεταρρυθμίσεις στην ανάπτυξη: Ένας οδικός χάρτης για την Ευρώπη» ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψη του στην Φινλανδία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Σαμαράς θα είναι ομιλητής στο Φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων αρχηγοί κρατών, υπουργοί και υφυπουργοί οικονομικών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και παράγοντες της αγοράς.

Ομιλητής στο φόρουμ θα είναι και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Η πορεία προς την ανάπτυξη: Μία νέα ανταγωνιστική Ευρώπη». Την εναρκτήρια ομιλία στη συγκεκριμένη συνεδρία θα κάνει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν.

Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι και ο συντονισμός των ευρωπαϊκών πολιτικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, θέμα που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απασχόλησε τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ.