Με σύνθημα «Η Δημοκρατική Αριστερά ξανά στο προσκήνιο» σήμερα τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ εγκρίνουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Φ. Κουβέλη. Τα στελέχη του αριστερού ανανεωτικού χώρου στη σημερινή πανελλαδική τους σύσκεψη θα αποφασίσουν για τη διενέργεια συνεδρίου και την εκλογή Πολιτικής Επιτροπής του νέου κόμματος. Ήδη τις ημέρες που προηγήθηκαν έγινε προσπάθεια οργανωτικής συγκρότησης με συσκέψεις σε όλες τις πρωτεύουσες νομών, σε 40 από τους 47 δήμους της Β΄ Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές της Α΄ Αθήνας.

Τα έξοδα ήδη «τρέχουν» και ο βραχνάς των οικονομικών πόρων σφίγγει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την πανελλαδική σύσκεψη, όπως έλεγαν στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, το κόστος της αίθουσας είναι 600 ευρώ. Έτσι, από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οικονομική εξόρμηση με ποσό-στόχο 300.000ευρώ.

Υπολογίζουν ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος θα γίνει το φθινόπωρο. Επιπλέον, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης έχει προγραμματισθεί ανοιχτή συγκέντρωση (πάλι σε αίθουσα ξενοδοχείου) για να γίνει η δημόσια παρουσίαση των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης και να ανακοινωθεί επισήμως η δημιουργία του νέου κόμματος, που θα έχει, όπως φαίνεται, τον τίτλο «Δημοκρατική Αριστερά».

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αναδιάρθρωση οργάνων και προσώπων με νέες αρμοδιότητες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η λεγόμενη Πολιτική Επιτροπή (κάτι σαν την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ) θα αριθμεί περί τα 120 άτομα, που θα προέρχονται και από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΝ αλλά και από τα άλλα σχήματα που έχουν δηλώσει «παρών» για τη συγκρότηση του κόμματος.

Παράλληλα, οι «ανανεωτικοί» εστιάζουν στη συμβολή και στήριξη ανθρώπων της διανόησης και της τέχνης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κουβέλη ο συγγραφέας κ. Β.Βασιλικός δήλωσε τη συμμετοχή του και τη συμπαράστασή του στον καινούργιο κομματικό φορέα.

Επιπλέον, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας παρευρέθησαν συγγραφείς όπως η κυρία Ρέα Γαλανάκη και ο Χρ.Χωμενίδης, ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου, ο εικαστικός Γιώργος Λαζόγκας, οι μουσικοσυνθέτες Νότης Μαυρουδής και Δήμος Μούτσης, οι σκηνοθέτες, Βασίλης Βαφέας, Κώστας Κουτσομύτης, Φώτος Λαμπρινός και πλήθος πανεπιστημιακών.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ