Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει το μέλος του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Γιάνναρος, μετά τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα, εξαιτίας της εξύβρισης του Ιρανού πρόσφυγα Arash Hampay στα social media.

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος είχε αποκαλέσει τον Ιρανό πρόσφυγα, που ζει στην Ελλάδα, «πίθηκο» και «απόβρασμα», μετά την ανάρτησή του στην οποία αναφερόταν σε «φασίστες», λέγοντας ότι «η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Το πρώην πλέον μέλος της ΝΔ έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας χαρακτηριστικά:

«Η παρορμητικότητα μου μου στοίχισε! Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από το κόμμα μου τη Νέα Δημοκρατία, την οποία τιμώ & από τους φίλους μου, που έφερα σε δύσκολη θέση, με αυτήν την παρορμητικότητα μου! Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανένα “πρόσφυγα”… Αντέδρασα λάθος σε υβριστικό σχόλιο!».

Και συνέχισε με νέο tweet: «Αντέδρασα λάθος γιατί δεν έχω συνηθίσει να ονομάζουν τους Έλληνες φασίστες -ειδικά εκείνοι που ευεργετήθηκαν! Παρ’ όλα αυτά έπρεπε να είχα συγκρατηθεί στην πληκτρολόγηση της απάντησης! Η Αντίδρασή μου, όπως έγινε, σίγουρα ήταν λανθασμένη -δε χρειάζονται δικαιολογίες!».

Ο «διάλογος» στο διαδίκτυο και η αντίδραση της ΝΔ

Αφορμή για την αλληλουχία των γεγονότων αποτέλεσε ανάρτηση του Hampay στο Twitter, στην οποία έγραφε: «Φασίστες, είμαι καλά στη νέα μου χώρα, θα συνεχίζω να αλλάξω το πρόσωπο και την ατμόσφαιρα στη νέα πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ο Θεόδωρος Γιάνναρος έγραψε «Θα πας από κει που’ ρθες, πίθηκε».

Στη συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει τον χαρακτηρισμό του, χρησιμοποιώντας ακόμα περισσότερες προσβολές, αποκαλώντας τον Hampay ζώο και απόβρασμα.

Οι αναρτήσεις του Θεόδωρου Γιάνναρου προκάλεσαν οργή και η αντίδραση της Πειραιώς ήταν άμεση.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».