Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

«Αναγκαία μια δημιουργική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Πέντε θέσεις από την «Πλατφόρμα 2010» του ΣΥΝ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:22
12/05/2013
«Αναγκαία μια δημιουργική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
6
loading

Πέντε θέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μια «δημιουργική επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε η «Πλατφόρμα 2010», τάση του ΣΥΝ κατά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στελεχών ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει 10-14 Ιουλίου. Σε πρώτη φάση τα συμπεράσματα της σημερινής συζήτησης θα κατατεθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στα συμπεράσματα της συζήτησης της «Πλατφόρμας 2010» (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Στάικος) που ασχολήθηκε με τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς το Ιδρυτικό του Συνέδριο, σημειώνεται η ανάγκη για ουσιαστική ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η μετατροπή του σε ενιαίο πολυτασικό κόμμα, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για υπέρβαση των ομαδοποιήσεων και των διαιρέσεων. Με βάση τα συμπεράσματα της συζήτησης κατά τη σημερινή σύσκεψη, κωδικοποιήθηκαν τα εξής:

1.Η «Πλατφόρμα 2010» αποτελεί οργανικό μέρος ενός ευρύτατου πλειοψηφικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που υπό την ηγεσία του Αλ. Τσίπρα, συνέβαλλε στην ανοδική του πορεία και την μετεξέλιξή του σε έναν ενιαίο ισχυρό φορέα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς.

2.Θεωρούμε αναγκαία μια δημιουργική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προτείνουμε την ουσιαστική ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα ενιαίο δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα, ισχυρό στην κοινωνία και αποτελεσματικό στη δράση. Υιοθετούμε την αρχή «ένα μέλος-μία ψήφος» χωρίς ειδικά προνόμια και μεταβατικές διατάξεις που θα διαιωνίζουν την ύπαρξη και λειτουργία των συνιστωσών. Δεν θέλουμε πολλά κόμματα σε συσκευασία του ενός και είμαστε υπέρ των τάσεων ως ρεύματα ιδεών, ανοιχτών στο διάλογο και στην ώσμωση των απόψεων μέσα στο κόμμα.

3.Στηρίζουμε δημιουργικά την πολιτική και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής του περασμένου Δεκέμβρη και εκτιμάμε ότι τα προσυνεδριακά κείμενα των «Θέσεων» και του σχεδίου του Καταστατικού που ολοκληρώνονται ήδη στις αρμόδιες επιτροπές, βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση.

4.Προτείνουμε την υπέρβαση των ομαδοποιήσεων και διαιρέσεων του παρελθόντος και την ενωτική ανασύνθεση όλου του κόμματος με βάση τα κείμενα που θα κατατεθούν στον προσυνεδριακό διάλογο. Είμαστε αντίθετοι στη διατήρηση παγιωμένων δομών και διαχωριστικών γραμμών που ακυρώνουν ουσιαστικά των εσωκομματικό διάλογο και περιθωριοποιούν το ρόλο του μέλους.

5.Προτείνουμε την εκλογή του Προέδρου από το συνέδριο του κόμματος, χαμηλό μέτρο στην εκλογή των αντιπροσώπων του συνεδρίου, έτσι ώστε να εκφραστεί πιο αντιπροσωπευτικά μέσα στο κόμμα ο «κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και εκλογή των συνέδρων και των συλλογικών οργάνων με περιορισμένη σταυροδοσία ώστε να διασφαλιστεί ο εσωτερικός πλουραλισμός.

Η «Πλατφόρμα 2010» τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιταχυνθεί η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για το κυβερνητικό του πρόγραμμα με στόχο να ολοκληρωθεί έγκαιρα, ενώ προτείνεται η οργάνωση ειδικής καμπάνιας για το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και η εγγραφή νέων μελών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Mitsos-9600

  Αναγκαία η ιδεολογική κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πειράζει αντί να πιστεύουμε στον Μάρξ, θα πιστεύουμε στον τραπεζίτη Τζέικομπ Σίφ. Αντί κομμουνισμό, πιστεύουμε καπιταλισμό. Αντί αντι-αμερικάνοι γινόμεθα αμερικανο-σιωνισταί. Που είναι το πρόβλημα? Αν είναι για την εξουσία χαλάλι.

 2. avatar KRFKLS

  π.....ς ροζ

  1. avatar Gina

   εγω τις ξερω μπλε

   1. avatar jjohn

    όλοι τις μπλε ξέρουμε..
    αυτοί είναι σύριζα όμως!
    κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο!
    ανακαλύπτουν τις ροζ!

 3. avatar Social Distortion

  Έχετε όλες της λύσεις για να βγούμε απο την κρίση σε χρόνο dt.
  Όλες οι κοινωνικές ομάδες θα πάρουν αυξήσεις.
  Όλα είναι εύκολα.
  Αλλά δεν έχετε ιδέα τι είστε σαν κόμμα καί που πάτε.
  Καί φυσικά, εγώ είμαι εγκάθετος της κυβέρνησης...

  1. avatar akis

   παπαγαλακι !!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει