Να κλείσει όλες τις εναπομείνασες εκκρεμότητες εντός το κόμματος πριν καν λήξει ο Αύγουστος φιλοδοξεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το λόγο αυτό, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να έχουν χριστεί οι νέοι επικεφαλής των γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας μετά και την ανάδειξη του κ. Γιώργου Στεργίου ως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τη θέση του επικεφαλής της γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού, ιδιαίτερα σημαντικό πόσο, αναμένεται να λάβει ο κ. Βασίλης Φεύγας, που ούτως ή άλλως είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας.

Αποτελεί στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη από το 2003, έχει δουλέψει με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη όταν ο νυν υπουργός ήταν ευρωβουλευτής, ενώ ο ίδιος ο κ, Φεύγας δοκίμασε την τύχη του και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ως υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία.

Ένα ακόμη πρόσωπο που ακούγεται στη Νέα Δημοκρατία είναι αυτό του κ. Σπύρου Σταθούλη για την ανάληψη της γραμματείας Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη (που θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου) και μέχρι σήμερα είναι αντιδήμαρχος Αμαρουσίου. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο πανεπιστήμιο και Νομικά στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.