Μουσουρούλης: Δεν εκμεταλλευόμαστε πλήρως τα λιμάνια

Επιστολή στα μέλη της Βουλής απέστειλαν οι υπάλληλοι του ΥΕΝ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:04
17/04/2013
Μουσουρούλης: Δεν εκμεταλλευόμαστε πλήρως τα λιμάνια
10
loading

Για εκμετάλλευση του συναισθήματος των πολιτών χωρίς λύσεις, έκανε λόγο ο κ. Μουσουρούλης, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Η στρατηγική θέση των λιμανιών, σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα της ναυτιλίας και το φυσικό κάλλος της χώρας, προσφέρουν πανίσχυρο πλεονέκτημα στις μεταφορές και τον τουρισμό, που όμως δεν εκμεταλλευόμαστε πλήρως» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για εκμετάλλευση του συναισθήματος των πολιτών χωρίς λύσεις και εύκολες καταδίκες από την αντιπολίτευση, ενώ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα θέματα της ακτοπλοΐας, είπε ότι δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην ακτοπλοΐα και ότι το μόνο που αλλάζει είναι η υποχρέωση του πλοιοκτήτη να διατηρεί πλήρωμα σε περιόδους που το πλοίο δεν δραστηριοποιείται και ότι σε καμία των περιπτώσεων αυτό το γεγονός δεν συνεπάγεται και διακοπή της συγκοινωνίας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι κατά τη χειμερινή περίοδο που εκ των πραγμάτων η επιβατική κίνηση είναι χαμηλότερη, μειώνεται η απαίτηση στον αριθμό του προσωπικού γενικών καθηκόντων μέχρι το ήμισυ του αριθμού που ισχύει για τη θερινή περίοδο, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης προσωπικού που εκτελεί καθήκοντα που αφορούν στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αναφερόμενος στα λιμάνια, σημείωσε ότι ο τομέας αυτός, με τη σημερινή του μορφή και οργάνωση, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στις διεθνείς αλυσίδες μεταφορών και εφοδιασμού, ενώ οι συνθήκες του ανταγωνισμού διαρκώς οξύνονται.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική Λιμένων πενταετούς ορίζοντα, στη θεσμοθέτηση ενός ισχυρού ελκυστικού πλαισίου, ενώ για το πολυνομοσχέδιο επεσήμανε ότι το υπουργείο ιδρύει τη ρυθμιστική αρχή λιμένων για την εποπτεία και τον έλεγχο των λιμανιών.

Δεν είναι δυνατόν να πετύχουν ποτέ οι αποκρατικοποιήσεις χωρίς ένα σταθερό και ελκυστικό θεσμικό πλαίσιο που να εγγυάται ίσους όρους ανταγωνισμού, τόνισε ο κ. Μουσουρούλης και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη.

«Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας επιλέγει το στρατιωτικό μοντέλο διοίκησης στο οποίο απαιτούνται περισσότερες υπογραφές με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, ενώ προτείνεται η συγχώνευση διοικητικών μονάδων του ΥΝΑ που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των οργανικών θέσεων και σε μαζικές απολύσεις», υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το μισθολογικό κόστος των δημόσιων πολιτικών υπαλλήλων επιβαρύνει λιγότερο τον κρατικό προϋπολογισμό, συγκριτικά με το μισθολογικό κόστος των ενστόλων, οι οποίοι αμείβονται βάσει ειδικού μισθολογίου, ενώ εκφράζεται η απορία βάσει ποιών εισηγήσεων και μεθόδου το συγκεκριμένο οργανόγραμμα υιοθετήθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, όταν η εξοικονόμηση πόρων είναι απειροελάχιστη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Λύκος μονός

  \"....ο κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική Λιμένων πενταετούς ορίζοντα, στη θεσμοθέτηση ενός ισχυρού ελκυστικού πλαισίου, ενώ για το πολυνομοσχέδιο επεσήμανε ότι το υπουργείο ιδρύει τη ρυθμιστική αρχή λιμένων για την εποπτεία και τον έλεγχο των λιμανιών.....\"
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ είναι το παραμύθι...που μας είπε ο κύριος αυτός.
  Η ρυθμιστική αρχή λιμανιών.
  Για τους υμέτερους που πρέπει...να βολευτούν, αφού σας το είχαν τάξει.
  Για να μην πω πως...μάλλον ο Τσίπρας φταίει.

  1. avatar Social Distortion

   Σωστή η παρατήρηση. Αλλά όταν έρθει ο Τσίπρας τι θα κάνει?
   1. Θα την κλείσει απολύοντας δ.υ. ?
   2. Θα την αφήσει ανοικτή καί θα βάλει δικούς του? Οι δικοί του δεν θα λέγονται, υμέτεροι? Θα λέγονται τίμιοι αριστεροί? Γιατί ως γνωστών, μόνο οι αριστεροί είναι τίμιοι....

   1. avatar Λύκος μονός

    @ Social Distortion
    Καλώς τονε τον σύντροφο...και ας έχει και αμερικάνικο διαβατήριο.
    Όλοι οι καλοί και αυτοί που έχουν να προσφέρουν...χωράνε.
    Με ρεαλιστικούς όρους, αν τυχόν η εν λόγω ρυθμιστική αρχή, έχει κάτι να προσφέρει προς τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνον για τους υμετέρους....γιατί να μην συνεχίσει να υπάρχει.
    Αν τα πρόσωπα που στελεχώνουν επίσης, αυτή την αρχή κάνουν το έργο τους σωστά, γιατί να αλλάξουν ?(αν και όπως έγραψα και πολύ το φοβάμαι...μάλλον για τα πρόσωπα γίνεται...η όλη ιστορία).
    Οι δικοί του (αν τους βάλει μέσα) θα λέγονται ημέτεροι, αλλά όχι για να εξυπηρετούν το Λάτση και το Βαρδινογιάννη, αλλά για να εξυπηρετήσουν την επιχειρηματικότητα σε ευρύτερο φάσμα.
    Αν τυχόν θεωρείς πως με την αλλαγή απλώς θα αλλάξουμε μόνο τα πρόσωπα και όχι πολιτική...μάλλον κάνεις λάθος.
    Έτσι ήσασταν και ήμασταν μαθημένοι...με όλα αυτά τα τυπάκια που ψηφίζατε.
    Τίμιοι υπάρχουν παντού. Και αριστεροί και δεξιοί.
    Απλά εμείς....μάλλον (και δεν ισχύει για όλους μας) είμαστε λιγότεροι διαπλεκόμενοι...αν αυτό σου λέει κάτι.

    1. avatar Social Distortion

     Λύκε, θα σε στεναχωρήσω λίγο αλλά δεν έχω αμερικάνικο διαβατήριο. Άλλης χώρας έχω.
     Λύκε, θα στην ξαναχαλάσω. Παρόλο που κάνεις οτι δεν διάβασες τα γραφόμενά μου, δεν ανήκω σε μαντρί. Δεν θα είχα πρόβλημα κανένα ο Τσίπρας καί ο οποιοσδήποτε να πετύχει παρόλο που τον κράζω. Δεν είμαι βλάκας ούτε μαντρωμένος. Καί θα αναγνώριζα το λάθος μου, καί ευχαριστημένος θα ήμουνα. Το καλό της χώρας δεν είναι αυτό που μας ενώνει? Ή όχι?
     Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις, θα μου επιτρέψεις να μην πιστεύω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τίμιος καί σωστός. Η πολιτική του διαδρομή, άλλα δείχνει. Για αυτό καί σε τέτοια απίστευτη κρίση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τα έχει σιχαθεί ο κόσμος καί δικιολογημένα, δεν έχει καταφέρει να πείσει τον λαό.

     1. avatar Λύκος μονός

      @ Social Distortion
      Να με στεναχωρέσεις για τα δύο πρώτα...:ο))), άστο αγόρι μου.
      Με γεια σου και χαρά σου...όποια χώρας διαβατήριο και αν έχεις....και την κάνεις και από ΄δω.
      Εμείς ούτε ελληνικό δεν έχουμε....ΧΑΧΑΧΑ
      Σιγά μην βάλω τη γάτα μου να κλαίει (που δεν έχω κιόλας δηλ)
      Μου το έχεις τονίσει επανειλημμένα, πως δεν \"ανήκεις\" πολιτικά σε κάποιο κόμμα.
      Οκ.
      Ξέρεις όμως η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα και οι ίσες αποστάσεις, πρέπει να διατηρούνται προς όλους και όλα.
      Σωστά ?
      Διαφορετικά και μεροληπτικός λέγεσαι και υποκριτής.
      Αν τυχόν \"έσερνες\" στις ΠαΣοΚο-ΝΔούλες, όλα αυτά που \"σέρνεις\" στο ΣυΡιζΑ, θα το κουβέντιαζα διαφορετικά.
      Αλλά τα πολιτικά γραφόμενα σου...άλλα δείχνουν.
      Αλήθεια, πότε διαβιώσαμε υπο καθεστώς ΣυΡιζΑ, και δεν το θυμάμαι ?
      Πότε είχαμε κυβερνήσει τη χώρα και το έχασα ?
      Αυτές οι ισοπεδωτικές λογικές, είναι που δεν μου αρέσουν.
      Και δεν θα έπρεπε να σου αρέσουν και σένα, όπως και σε κάθε νοήμονα άνθρωπο που δεν μασάει σανό.
      Λες λοιπόν πως δεν μπορεί ο αριστερός χώρος να καρπωθεί πολιτικά...την κρίση του κεφαλαιοκρατικού συστήματος.
      Πρόκειται για την ανικανότητα του χώρου?
      Της πολιτικής ιδεολογίας?
      Μα αφού τίποτα από τα παραπάνω ποτέ δεν έλαβε χώρα στην Πατρίδα,,,πως βγάζεις συμπεράσματα ?
      Το ένα σύστημα (αυτό που προασπίζεσαι)...το δοκιμάσαμε στο πετσί μας και δεκαετίες ολόκληρες.
      Άλλος πολύ και άλλος λίγο.
      Άλλοι είναι οι λόγοι που ΑΚΟΜΑ, δεν έγινε η ανατροπή.
      Κυρίως, η ασύδοτη και ασύστολη τρομοκράτηση του κόσμου και ο αγνωστικισμός (με ότι αυτός μπορεί να επιφέρει) του νέου και του διαφορετικού.

     2. avatar Social Distortion

      Ας ξεκινήσουμε από την αμεροληψία, τις ειρωνίες (πάλι) θα τις προσπεράσω.
      Αν καί στα έχω ξαναγράψει καί κάνεις πάλι πως δεν θυμάσαι. Πάμε πάλι: Από την στιγμή που συνέχεια βρίζω το δημόσιο το οποίο έχτισε ο Ανδρέας καί το ΠΑΣΟΚ καί συνέχισε η ΝΔ, δεν το καταλαβαίνεις οτι δεν τους πάω ΚΑΘΟΛΟΥ? Θέλεις υπογεγραμμένη δήλωση πολιτικών φρονημάτων? Σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο παρόλο που διαφωνούμε.
      Άρα ούτε το σύστημα που κυβέρνησε προασπίζομαι. Εσύ το προασπίζεσαι το σύστημα Ανδρέα το οποίο ο Αλέξης δείχνει οτι ακολουθεί κατά γράμμα. Τώρα, οτι δεν δοκίμασαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει κάτι. Θεωρώ οτι με αυτά που δείχνει θα είναι αποτυχία. Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά δικαιούμαι να έχω άποψη. Εσύ που βασίζεσαι και θεωρείς σίγουρη την επιτυχία του?
      Καί εάν αποτύχει, τι πρέπει μετά. Να δοκιμάσουμε χρυσή αυγή επειδή καί αυτή δεν έχει δοκιμαστεί? Βλέπεις σε τι μονοπάτια οδηγεί αυτή η λογική σου?
      Αντί να κράζεις έστω καί σε κάποια πράγματα που καταφανέστατα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει καλύτερος, εσύ κάνεις λες καί είναι άψογοι, κάποιοι μάλιστα που δεν έχουν δοκιμαστεί!!! Είδες πως το γύρισα 🙂

     3. avatar Μπόμπ Σφουγκαράκης

      σου βρήκα το κόμμα σου λοιπόν
      νέο ωραίο και έξυπνο \'\'συμφωνία για την νέα παλιοελλάδα\'\'
      ε; ε; σου ταιριάζει έτσι; χααχαχ
      *Όταν κατηγορεί κάποιος συλλήβδην όλους τους πολιτικούς το κάνει για να καλύψει την δική πολιτική ανυπαρξία, σου μιλάω τώρα πόρισμα από ψυχολόγους και έτσι να πούμε

     4. avatar Μπόμπ Σφουγκαράκης

      xxaxaaxxaaxx

     5. avatar Λύκος μονός

      Ά ρε Μπόμπ....μας χάλασες το ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ...με το σφουγγαράκι σου....:ο)))

     6. avatar Μπόμπ Σφουγκαράκης

      συγνώμη ρε Λύκε αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ, πολύ αμπαλότητα λέμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει