Ξεκάθαρο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά σε όσους… αλληθωρίζουν προσδοκώντας καρέκλες

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τα είπε έξω από τα δόντια, χαράζοντας την πορεία της επόμενης ημέρας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:11
13/07/2019
Ξεκάθαρο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά σε όσους… αλληθωρίζουν προσδοκώντας καρέκλες
36
loading

Απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος έκανε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία χαρακτηρίστηκε από αρκετές εντάσεις.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε την κατάσταση και έστειλε μήνυμα σε όσους… αλληθωρίζουν προσδοκώντας «καρέκλες». Η πρόεδρος υπογράμμισε πολλές φορές ότι το ΚΙΝ.ΑΛ είναι αυτόνομο κόμμα, δεν ετεροπροσδιορίζεται και θα ακολουθήσει τη δική του πορεία απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βγαίνοντας μπροστά, δε φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ την ίδια ώρα τους έβαλε όλους στη θέση τους και επέρριψε ευθύνες για προσωπικές στρατηγικές σε στελέχη, που «χρησιμοποίησαν» την παράταξη.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους διπολικής αντιπαράθεσης. Από θέση ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας ασκεί κριτική στο λαϊκισμό, στη στασιμότητα, στον συντηρητισμό, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ . Οι αναλύσεις του και η πολιτική του δεν ετεροπροσδιορίζονται. Έτσι θα αξιοποιήσει τη νέα θέση που καταλαμβάνει στο κέντρο του κομματικού συστήματος για την υπέρβαση του εθνικού διχασμού και την επίτευξη μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση τη χώρας. Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας. Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος. Η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε πάντα διακριτή από τα ρεύματα της Δεξιάς και της Αριστεράς. Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς τού δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

«Κάποιοι αποχώρησαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες εξουσίας»

Αναλαμβάνοντας την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη για λάθη και παραλείψεις στην προεκλογική στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά σχολίασε μεν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό ωστόσο επισήμανε ότι είναι στέρεο για την περαιτέρω πορεία του. Και περιέγραψε τις δύο στρατηγικές που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ από το 2015, εκείνο της στρατηγικής συμπόρευσης με τη ΝΔ και εκείνο του αντιδεξιού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για προσωπικές στρατηγικές.

«Άλλοι δέχθηκαν τη συμμετοχή τους μόνο "για λίγο" και την ίδια στιγμή μελετούσαν το πώς θα φύγουν, χωρίς να διστάζουν να διαπραγματεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρόσφατα ομολόγησε ο κ. Τσίπρας. Άλλοι νόμισαν ότι τους "χρωστάει ο χώρος" και έσπευσαν να αποχωρήσουν -με ή χωρίς προσχήματα- όταν διαπίστωσαν ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες εξουσίας. Άλλοι δεν πίστεψαν ποτέ στην αυτόνομη πορεία μας. Αντιλαμβάνονταν το Κίνημα Αλλαγής μόνο ως πρόθυμο συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση ΝΔ, ως κόμμα "μιας χρήσης" μια και θα εξαφανιζόμασταν αμέσως μετά. Δεν έχω μάθει να αναζητώ ευθύνες μόνο σε άλλους. Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα -που αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να εμφανίζονται- αν θα υπήρχαμε καν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Εμείς ξεκινήσαμε το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ήταν το 7ο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο υπήρχαν ταυτόχρονα, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΙΔΗΣΟ, η Ώρα Αποφάσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε πως το ΚΙΝΑΛ είναι καθαρά απέναντι στην συντηρητική πολιτική που πρεσβεύει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. «Η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός μας αντίπαλος. Ήταν, είναι και παραμένει» τόνισε και επέκρινε τη στάση όσων προσβλέπουν στη κυβέρνηση. «Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειος ίππος για να υπονομεύσουν. Γι΄ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα» τόνισε. Παράλληλα, όμως, υπενθύμισε τη προεκλογική δέσμευση της ότι «στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον τόπο, είμαστε σταθεροί στην εθνική συνεννόηση: τα εθνικά θέματα, την επαναδιαπραγμάτευση των δεσμεύσεων Τσίπρα για τα πλεονάσματα και το υπερταμείο, τη Συνταγματική Αναθεώρηση». «Θέλω να υπενθυμίσω ότι για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και τον εκλογικό νόμο έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις» προσέθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το τρίτο κόμμα, μόνοι στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και ότι «ο νέος δικομματισμός διαφέρει δομικά από τον προηγούμενο δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που παγιώθηκε μετά το 1981». «Η διαφορά είναι ότι για πρώτη φορά, υπάρχει ένα μεσαίου μεγέθους κόμμα στο κέντρο του κομματικού συστήματος. Και ότι αυτό το κόμμα, το ΚΙΝΑΛ, μπορεί και είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την αυτονομία του και να ενισχύσει την παρουσία του», εξήγησε.

Επισήμανε ότι η φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ προσδιορίζει το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που έχει σαφή, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό λόγο, ευδιάκριτα στοιχεία πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού και κυρίως πιστεύει σταθερά σε πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, πάντα όμως σε συνδυασμό με την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους. Και με στοχευμένες προτάσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις συνέπειές του, για την οικονομία, την εργασία, τη δημοκρατία και για το μείζον θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των διακρίσεων.

«Είμαστε ο μοναδικός πλέον προοδευτικός πόλος απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης. Το κριτήριο των επιλογών μας έχει τρεις αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες, τρία προτάγματα: Πρώτα η Ελλάδα, η δημοκρατία, το δικαίωμα του πολίτη», σημείωσε.

Κατηγόρησε τον Τσίπρα πως με την πολιτική του και τον καθεστωτισμό του, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιστροφή στην εξουσία της παράταξης που χρεοκόπησε τη χώρα και ότι το σημερινό πολιτικό τοπίο είναι αποτέλεσμα μιας κρυφής σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009. «Ο στόχος και των δύο στρατηγικών είμαστε εμείς. Η αυτόνομη στρατηγική και αυτοδύναμη πορεία της παράταξής μας», ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι ο δικομματισμός, πέραν από την κοινή προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τον επιβάλλουν, πριμοδοτήθηκε συνειδητά και γενναία από μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ η συγκράτηση δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στην κυνική χρήση της κρατικής εξουσίας και τη δημιουργία ισχυρών πελατειακών δικτύων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar ΖΗΣΗΣ ΛΕΛΕΚΗΣ

  Η σοσισλδημοκρατια ειναι η ψυχη του δημοκρατικου πολιτευματος

  1. avatar @ΖΗΣΗΣ ΛΕΛΕΚΗΣ

   σε ποιον από τους δύο απευθύνεσαι στη τέως αρχηγό σου Φώφη;..ή στο νυν αρχηγό σου Τσίπρα..πρέπει να το ξεκαθαρίσεις..

 2. avatar Ρισβάνης 34

  Ποτάμι και Δημάρ από 6-7% εξαφανίστηκαν. Η Γεννηματά πήρε το 4,5% και το έκανε 8%. Μπορεί να γίνει και 28% αν είναι κοινωνικά κριτική απέναντι στη ΝΔ και εθνικά κριτική απέναντι στον Σύριζα. Αφού ξεκόψει ρητά από πρόσωπα και λάθη του παρελθόντος.

  1. avatar @Ρισβάνης 34

   Η μαντάμ Φώφη ΤΕΛΟΣ..τώρα έχει Τσίπρα, ακόμα δεν το κατάλαβες;..ξύπνα διότι κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου..μετά το συνέδριο του Τσίπρα..έχει μεταγραφές ο ΣΥΡΙΖΑ..ετοιμάσου να δεις το ΚΙΝΑΛ, ή ΕΛΙΑ, κόμμα του 2%..Αντε γεια.

   1. avatar Αντρέας Αντρέου

    Η περισσότερη πολιτική σαβούρα του ΠΑΣΟΚ και των Ανέλ πήγε Σύριζα ή φυλακή. Η λίγη που έμεινε κρατάει πίσω το ΚΙΝΑΛ. Καλώς να ξεκουμπιστεί. Μόνο έτσι θα εκτιμήσει ο λαός το καινούριο και θα πάει μπροστά το ΚΙΝΑΛ.

    1. avatar Η σαβουρα πηγε

     στην ΝΔ
     Χρυσοχοΐδης

 3. avatar Αναγκαία συνθήκη

  Αν το ΚΙΝΑΛ θεραπευτεί από το αλληθώρισμα να βλέπει μόνο δεξιά... Ίσως υπάρξει ελπίδα να σωθεί!

 4. avatar Μπράβο Φώφη!

  Εξηγήθηκες σταράτα. Εδώ και 5 χρόνια το μόνο προοδευτικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του είναι το Κιναλ. Παρόλα τα ύπουλα σαμποτάζ από τους δούρειους ίππους.

  1. avatar @Μπράβο Φώφη!

   Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε 23 Ιουνίου το 1996...τώρα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ..δεν είναι κακό πάντως να έχεις ψευδαισθήσεις.

 5. avatar money talk

  οταν θα εχει δυναμικη αναληψης εξουσίας ..δεν θα ειναι πρόεδρος...απλα

 6. avatar τι ειπε ??

  Τι λες [...] που το ονομα του =θα= πατερα σου σκυλακι του ανδρεα μεγας και
  τρανος σοσια/[...] σε κανανε αρχηγο της παντοφλας.
  Εφυγε ο Βαγγελης διελυσε το ΠΑΣΟΚ εγινε Ελιά, ξαναφυτρωσε εγινε νεον δενδρο
  και δη εξωτικο με το ονομα ΚΙΝΑΛ και τωρα στεγνωσε και παει κατα διαβολου
  Αντε παρε την συνταξή σου απο τα 28 χρονων που σου εβγαλε ο σοσιαλ-[...]
  πατερα σου κα = κατσε = σπιτι .ΕΛΕΟΣ////////////////////

 7. avatar ghost.rider

  Πέραν των πολιτικών θεωρητικών σοσιαλιστικών μπουρδολογιών ακαδημαικού επιπέδου...
  υπάρχει μια απλή και μοναδική αλήθεια για την κυρά Φώφη...

  Κυρία Φώφη ... δεν σε θέλει ο κόσμος. Πάρτο χαμπάρι.
  ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ !

  1. avatar Τρύφωνας

   Όποιον δε θέλει ο κόσμος είτε τον ρίχνει από την κυβέρνηση είτε από 7% τον κάνει ρυάκι του 1,5%. Εσωκομματικά αυτήν θέλει ο κόσμος. Αν δεν κατάλαβες τι είπε, θα σε βοηθούσε να ξαναπάς για Νέα Ελληνικά στο Λύκειο.

   1. avatar @ Τρύφωνας

    Τρύφων..και η Χρυσή Αυγή στο 8% ήταν και τώρα έγινε φτερό στο άνεμο..οπότε αυτό που λες δεν ισχύει..Την Φώφη την στηρίζουν ακόμα κάποιοι ηλικιωμένοι που νομίζουν ότι ακόμα ζει ο Ανδρέας..σε κάποια χρόνια τρία τέσσερα το ΚΙΝΑΛ δεν θα υπάρχει..ο αντικαταστάτης λέγεται ΣΥΡΙΖΑ..καλό είναι να τα πιάνεις τα μηνύματα στη πιάτσα.

    1. avatar Ω ρε προφήτη!

     Ξέρεις τι θα γίνει σε 3 χρόνια! Πάνε παίξε κανένα λότο, τι κάθεσαι και χαραμίζεις το ταλέντο σου για 0,60€! Και μάθε ποια ημερομηνία άλλαξε όνομα το ΠΑΣΟΚ. Κρίμα που δεν ήταν το 1996...το παρελθόν πάντως σίγουρα δεν το γνωρίζεις!

    2. avatar Τρύφωνας σε ΙQ ραδικιού

     Πρέπει να έχεις καπνίσει πολύ συριζαίικο κουτόχορτο για να έχεις τέτοιες παραισθήσεις και φαντασιώσεις. Το ΠΑΣΟΚ το ανέβασε ο Αντρέας στο 48 %. Όμως το γκρέμισε ο Γιώργος από το 42% στο 13%, κι ο Βενιζέλος από το 13% στο 4,5%. Η Φώφη ενώ όλοι οι άλλοι έπεφταν το πήγε στο 7.7% και 8.1%. Αυτή τη στιγμή τους πιο σκάρτους καρεκλοκυνηγούς ψευτοδεξιούς και ψευτοσοσιαλιστές τους έχει μαζέψει ο Σύριζα. Νομίζεις η ψευτιά αντέχει πολύ; Θυμήσου το 4%.

 8. avatar Αν εχουμε

  σήμερα ενα αχρηστο για πρωθυπουργο
  ειναι γιατι τον εβγαλες εσυ που δεν ψηφισες την απλη αναλογικη
  Αν δεν ησουνα εσυ δεν θα εβλεπε ποτε η δεξια.εξουσια
  Μια ανεγκεφαλη εισαι
  ενα τσιρακι της δεξιας που καμια σχεση δεν εχει με το σοσιαλισμο και τον προοδευτικο χώρο

  1. avatar .!.!.!.

   Σιγά μη σκίσεις κανά καλτσόν,φίλε "αν έχουμε". Κράτα τη φόρα σου

 9. avatar aplask

  ας μη γελιόμαστε....αφού δεν θέλεις να φύγεις εσυ (το ξέρεις..έχεις χάσει το παιχνίδι!!) γιατί να μην φύγουν οι άλλοι...δεν μπορείς άλλο...χωνεψέ το... αλλά είδες...την αγαπάς ρην καρέκλα σου !!!!!!

 10. avatar Υ12

  Φώφη, άμα δεν διώξεις τον Τζέφρυ κι ό,τι θυμίζει παλιό Πασόκ, το ΚΙΝΑΛ δεν θα πάει παραπάνω.Δε χτίζεις καινούργιο κόμμα με παλιά και αποτυχημένα υλικά.

  1. avatar @Υ12

   Ο Βενιζέλος παλαιό ΠΑΣΟΚ ήταν, τον έδιωξε..και; 8% πήρατε..μέγα κατόρθωμα.

   1. avatar Trisk

    Εσύ μάλλον έχεις πάρει εργολαβία κατά του Κινάλ. Βλέπω πετάς παντού και μια (...). Ο Βενιζέλος έκανε σοβαρά λάθη, ο ΓΑΠ κατέστρεψε και το Πασόκ και τη χώρα. Γιατί κράτησε τον χειρότερο κι έδιωξε τον ικανότερο, μόνο αυτή ξέρει. Ο λαός στη Βόρεια Ελλάδα έδινε 13-14% στο Κινάλ, ενώ στην Αχαΐα του ΓΑΠ 9.5%. Οι ίδιοι οι Αχαιοί δεν θέλουν στο Κινάλ τον ΓΑΠ γιαυτό πήγαν αλλού. Αυτά κόστισαν.

   2. avatar Ζ.Κ.

    Δεν αρκεί φίλε.Δεν έφυγε Γιωργάκης, Καμίνης κι άλλοι που ο λαός τους μαύρισε κι η Φώφη επιμένει να τους κρατάει.

 11. avatar δηλαδή

  ΄Το ΚΙΝΑΛ ειναι προοδευτικό και η ΝΔ συντηρητικό... Δηλαδή ...ασε.... Φτου να μην μπορώ να καταλάβω τις ταμπέλες των αυτοπροσδιορισμών!

 12. avatar Νικος Χασαπης

  Κάποιος να της πει ότι είναι άκρως αντιαισθητική και πιο γραφική από τη Μύκονο.

 13. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

  πιστευατε οτι ο μητσ δεν θα βγει αυτοδυναμος και θα πιάνετε καμμία καρεκλα! Τωρα θα προγγαει ενας ενας μιδοι απο δω και μισοι απο κει!

 14. avatar Maiden

  Φωφη πες αλευρη,η εξαφανιση σε γυρευει.

 15. avatar Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Μου θυμίζει ταξιθέτρια σε καλοκαιρινό κινηματογράφο [:)]

 16. avatar Πήγαινε

  κυρά μου βάλε κανένα πλυντήριο να πλύνεις κανένα ρούχο και ανέβα στη ταράτσα να απλώσεις και να τσακωθείς με τη γειτόνισσα και παράτα τη πολιτική. Lxi αγόρι μου έλα να με κράξεις, έλα να μου πεις ότι είμαι παιδί για υιοθεσία, έλα να μου πεις ότι τσατίστηκες, έλα να μου πεις ότι μιλώ αντιφεμινιστικά, έλα να μου πεις ότι σου χαλάω την αισθητική σου. Έλα να μου τα πεις όλα αυτά αν σου βαστάει, σε προκαλώ, μη ξεχνάς άλλωστε ότι έχεις και κόρη και θίγεσαι από κάτι τέτοια σχόλια. Έλα λοιπόν, μη κάνεις πως δεν είδες το σχόλιο μου. Κουραμπιέ.

  1. avatar @πηγαινε

   Ειπαμε να γραφουμε κανα σχόλιο.τωρα εσυ αν εχεις απωθυμενα και σ αρεσει το βρισιμο γραψου σε κανα μπαντου με την αναλογη φωτο

 17. avatar Ανδρέας39

  Μας έφαγε να κράζουμε μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Νέα Δημοκρατία.

 18. avatar Λάρισα

  Καλά τα είπε η Φώφη. Το Πασόκ πέρασε δύσκολα, άντεξε και θα προχωρήσει δυναμικά ανεξάρτητο γιατί είναι το μόνο γνήσιο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα στην Ελλάδα.

  1. avatar @Λάρισα…

   Ποιο ΚΙΝΑΛ;...πάει αυτό... στις επόμενες εκλογές με το ζόρι αν θα μπείτε στη Βουλή αδελφέ..Όλοι θα πάτε προς Κουμουνδούρου μεριά..εκεί που φτύνατε θα γλείφετε.

   1. avatar Ερυθρόλευκος

    Μια φούσκα είναι ο Σύριζα. Αν το ΠΑΣΟΚ της μισής Ελλάδας και των δεκαετιών έφτασε στο 8%, σκέψου τι θα πάθει ο Σύριζα που πριν τέσσερα πέντε χρόνια ήταν 4%.

  2. avatar Απάντηση στην Λάρισα !

   Εσύ πως τα πέρασες ρε συμπολίτη ;
   Είχες βάλει τίποτα στην άκρη τότε με τα "λεφτά υπάρχουν" ?

   1. avatar ΣΤΕΦΑΝ

    Έβαλε κάτι στην άκρη όταν έβλεπε τον Αλογοσκούφη να κάνει απογραφές, τον Παπαθανασίου να γράφει τον προϋπολογισμό σε λαδωμένη χαρτοπετσέτα και τον κουρασμένο της Ραφήνας να παίζει στο Μαξίμου play station. Μη σου τα ξαναλέω, τα είπε πρόσφατα ο Γιούνγκερ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει