Την ανάγκη να σχεδιαστεί ένα νέο σύστημα πολιτικής προστασίας, από το μηδέν, εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας με παρέμβασή του στον αέρα πρωινής ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

«Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στο σημείο, με 40 μηχανήματα και 100 άτομα προσωπικό, για να καταγράψουμε τις ζημιές», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος χαρακτήρισε ως πιο άμεσες ανάγκες την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και τη διευθέτηση των θεμάτων που υπάρχουν με την υδροδότηση.

«Το οδικό δίκτυο είναι εντάξει, αποκαταστήσαμε όσα σημεία έπρεπε», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος επισήμανε πως υπάρχει μόνο «ένα πρόβλημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο, λόγω πυλώνα που έπεσε». Ωστόσο, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι αυτός θα έχει σηκωθεί το πολύ σε δύο ώρες.

Όπως σημείωσε, το μεγαλύτερο ζήτημα στη Χαλκιδική αφορά «την υδροδότηση. Έχουμε παραγγείλει και ζητήσει νερά από ιδιώτες, προκειμένου να δοθούν σε δημοτελής και επισκέπτες, εφόσον χρειαστεί».

«Η Πολιτεία έχει κάνει αυτά που έπρεπε, φροντίσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες, όταν μάθαμε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και βρεθήκαμε στο σημείο πριν καν αρχίσει το φαινόμενο. Το κυρίαρχο είναι η αποκατάσταση των ζημιών», είπε ο περιφερειάρχης.

Και καταληκτικά υπογράμμισε ότι οι θάνατοι και οι μεγάλες ζημιές «προκλήθηκαν από τη δύναμη του αέρα. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει. Είναι η ώρα τώρα να σχεδιαστεί ένα νέο σύστημα, από το μηδέν, για την πολιτική προστασία».