Άδικο χαρακτηρίζει η Ν.Δ. το μέτρο της περαίωσης και δηλώνει ότι θα το ψηφίσει μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν επιβάλει νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το μέτρο αυτό προσβάλει βάναυσα τον πολίτη εκείνον, που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις και σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το ψηφίσει στη Βουλή, εφόσον δεν επιβληθούν νέα εισπρακτικά μέτρα, καθώς «ούτε το νοικοκυριό, ούτε η μικρομεσαία επιχείρηση μπορούν να δεχθούν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, βρίσκονται σε απόγνωση και απελπισία».

Ο Π. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα και να πετύχει ισόποση με τα ποσά που θα εισπράξει από την περαίωση, μείωση των φορολογικών βαρών, που «είναι έτοιμη να επιβάλλει την καινούργια χρονιά».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αντιπολίτευσης.