Επεισοδιακά ξεκίνησε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Από την αρχή της εξέτασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του Ηλία Κασιδιάρη με τον Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε την οργή του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος απέβαλε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή για σήμερα όταν εκείνος φαίνεται να αποκάλεσε τον εξεταζόμενο «γελοίο και χοντρό».

Όπως είπε ο δημοσιογράφος του Mega, Δημήτρης Τάκης, οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν άκρως επεισοδιακοί…
Όταν λοιπόν ο Ευ. Βενιζέλος, μίλησε για ένταση λόγω τεστοστερόνης, ο Ηλ. Κασιδιάρης που θεώρησε ότι αναφερόταν σε εκείνον είπε ακόμη: «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και από το βήμα της Βουλής, λες έλα καλέ. Εγώ δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα», με τον κ. Βενιζέλο να ανταπαντά: «Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες».

Στη συνέχεια ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους αλλά και ένταση μεταξύ του εξεταζόμενου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης κινήθηκε κατά του Ηλ. Κασιδιάρη, κάτι που έκαναν και άλλοι βουλευτές, με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να βγάζει τα γυαλιά του φοβούμενος μήπως τραυματιστεί. Από την πλευρά του πάντως ο Ηλ. Κασιδιάρη κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής…

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα στις ερωτήσεις που δέχτηκε και μπόρεσε να απαντήσει.