«Η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι για την Ελλάδα σήμερα ο μοναδικός δρόμος διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Πρόκειται για μείζονα στόχο, εθνικό πρωτίστως, στον οποίο οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι».

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, στην Αναπτυξιακή Διημερίδα με τίτλο: «Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα».

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα γίνουν περισσότερες από 1.100 επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων από 460 εταιρείες της Ελλάδας με εκπροσώπους περισσότερων από 160 εταιρειών της αλλοδαπής και σχολίασε: «Από αυτό το παραγωγικό διήμερο, αναμένουμε συμφωνίες που θα αναδείξουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα πολλών ελληνικών επιχειρήσεων».

Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη: «Η Πολιτεία προσπαθεί να δώσει όπλα σε όσους θέλουν να τα αξιοποιήσουν. Έτσι, γίνεται μια προσπάθεια άμβλυνσης των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την αδυναμία χρηματοδότησης, την έλλειψη ρευστότητας, το αυξημένο κόστος της ενέργειας και τη διεθνή άνοδο του κόστους των πρώτων υλών. Κάποια από αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, ιδίως όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο μηδενισμός του ελλείμματος. Κάποια άλλα, ασφαλώς, μας ξεπερνούν. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται».