«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ του ανιψιού Καραμανλή, στον οποίο ασκήσαμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση, όταν ήταν πρωθυπουργός, και ακόμη πιο δεξιά από τη ΝΔ του ιδρυτή του κόμματος μετά τη μεταπολίτευση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι αυτή την διαφορά θα την αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο, όταν θα μιλήσει στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Ο Τσίπρας, κλήθηκε να μιλήσει σε ένα συνέδριο για τη διαδρομή και την προσφορά του ιδρυτή της ΝΔ και ανταποκρίθηκε όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Εκεί θα πάμε και θα πούμε τα δικά μας. Για παράδειγμα, όταν βλέπουμε τη ΝΔ του κ. Σαμαρά να πηγαίνει πιο δεξιά από ότι την είχε αφήσει ο ανιψιός Καραμανλής, θα το πούμε κι αυτό. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, πόσο μάλλον τους καλούς πολιτικούς αντιπάλους. Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ του ανιψιού Καραμανλή, στον οποίο ασκήσαμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση, όταν ήταν πρωθυπουργός, και ακόμη πιο δεξιά από τη ΝΔ του ιδρυτή του κόμματος μετά τη μεταπολίτευση», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στο δημοτικό ραδιοσταθμό της Αθήνας.

Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, «αποδεικνύεται και από την ομάδα ανθρώπων με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις που βρίσκεται και παίζει σημαντικό ρόλο στο πλευρό του σημερινού πρωθυπουργού. Το όνομα Φαήλος Κρανιδιώτης για παράδειγμα, λέει πολλά…».

Σχετικά με την φορολογική πολιτική που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι
«προβλέπει φόρους από όλους, με βασικό εργαλείο το περιουσιολόγιο. Προβλέπει αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης έτσι ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Επιπλέον, περισσότερους φόρους από τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και λιγότερους από μισθωτούς και συνταξιούχους. Περισσότερα έσοδα από άμεσους φόρους και λιγότερα από έμμεσους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το από πού μαζεύεις έσοδα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου. Αυτό που δεσμεύει τη χώρα είναι η ανάγκη για νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά και σταδιακά να περάσουμε σε δημοσιονομικά πλεονάσματα. Το αν θα τα «νοικοκυρέψεις», φορτώνοντας τα μόνιμα υποζύγια – τους φτωχούς και τα κορόιδα – ή τον πλούσιο φοροφυγά είναι δική σου ευθύνη».

Σημείωσε δε, καταλήγοντας, ότι «ενδεικτική επ’ αυτού είναι η έκθεση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα που εγκαλεί την κυβέρνηση, διότι από 1.500 περίπου μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου το 2012 (που χρωστάνε 16,4 δισ. ευρώ) μάζεψαν μόνο 80 εκατ. ευρώ. Η τρόικα, κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι ο έλεγχος του συγκεντρωμένου πλούτου στην Ελλάδα έχει περιέλθει σε απραξία! Κάτι που γνωρίζει άλλωστε όλος ο κόσμος».