Την «ευθεία αντίθεσή» της στην προωθούμενη τροπολογία, που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ, για την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια, εκφράζει η Δράση.

«Αρχικά θα θέλαμε να μας εξηγήσουν οι εμπνευστές αυτής της τροπολογίας ποιοί ακριβώς είναι οι Έλληνες κατά το γένος, με ποια κριτήρια προσδιορίζονται και πώς προεξοφλείται ότι οι «μη Έλληνες κατά το γένος» στερούνται υπαρξιακού δεσμού με την Ελλάδα και επαρκών προσόντων ώστε να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η Δράση αναφέρει ακόμα ότι «στη συνέχεια θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ποιά είναι η πραγματική σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης, εκτός από την προφανή, τον κατευνασμό δηλαδή των υπερπατριωτικών και εθνικιστικών κύκλων που αντιμετωπίζουν ως μιάσματα τους αλλογενείς, ενώ υμνολογούν τον, κατά το ήμισυ, αλλογενή Διγενή Ακρίτα για τον ηρωισμό του».

Το φιλελεύθερο κόμμα «καλεί τη Βουλή να απορρίψει την εν λόγω τροπολογία και την κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να αντιμετωπισθούν τα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της χώρας», σημειώνοντας ότι «στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, το τελευταίο που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι η χρήση αδιευκρίνιστων κριτηρίων για τον αποκλεισμό ανθρώπων μη αρεστών στα ενδυναμωμένα πολιτικά άκρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.