Νέα εστία ενδοκυβερνητικών τριβών προκαλεί η καταψήφιση, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, των άρθρων 62, 63 και 83 στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών που είχε καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και τα οποία αφορούσαν στην αναψηλάφηση υποθέσεων για τις οποίες έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αν και κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε στην αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, τελικά οι αντιδράσεις δεν κάμφθηκαν και τα άρθρα καταψηφίστηκαν από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, με συνέπεια οι επίμαχες διατάξεις να μην συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο κ. Ρουπακιώτης, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε σπεύσει να διατυπώσει αιχμές για τους βουλευτές που επέμειναν στις κάθετες αντιρρήσεις τους.

«Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν όχι διαφορετικές αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης καλώντας «να δώσουν ένα δείγμα ποιότητας, άλλης κουλτούρας -τουλάχιστον τα κόμματα που συνεργάζονται».