«Είμαι διπλά και τριπλά πεπεισμένος ότι αν είχε ακολουθηθεί η πολιτική (της κυβέρνησης) Μητσοτάκη δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Αlpha » ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος έχει επιμεληθεί το βιβλίο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ που παρουσιάζεται επίσημα σήμερα. Ο πρώην υπουργός, άφησε, παράλληλα, αιχμές, για την απομάκρυνσή του από την διοίκηση της ΔΕΗ, επί Κώστα Καραμανλή.

«Για μένα ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης μετά τον Καραμανλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμησή του για το έργο του σημερινού υπουργού Οικονομικών. «Εκτιμώ τις προσπάθειες Στουρνάρα, νομίζω ότι γενικώς είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν ξέρω πόσο περιορισμένος είναι από την Τρόικα», σημείωσε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «το πρόβλημα που βλέπω εγώ τώρα είναι ότι δεν ανεβαίνουν τα έσοδα».

Για τη θητεία του στην ηγεσία της ΔΕΗ ανέφερε ότι «εγώ τα έβαλα τότε με τη διαπλοκή που υπήρχε στη ΔΕΗ και η τότε κυβέρνηση έδιωξε εμένα αντί να διώξει τους εμπλεκομένους».

Ο κ. Παλαιοκρασσάς υποστήριξε ότι «ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να δείξει έναν διαφορετικό τρόπο χειρισμού μιας κρίσεως σοβαρής και πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, δεν είναι στόχος μας η αυτοδικαίωση μέσω αυτού του βιβλίου».

Ως προς την πολιτική που ακολουθήθηκε τότε ο ίδιος, δήλωσε πως «ένα μέτρο που δεν προχώρησε τότε είναι μια αντικειμενική φορολόγηση των γιατρών και των δικηγόρων που είχα ετοιμάσει» και ότι «η σύμβαση που κάναμε τότε για το Τατόι ήταν επωφελέστατη για το κράτος».