Άριστη γνώση της ιταλικής γλώσσας έδειξε ότι έχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος – Ιταλία, στη Ρώμη.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ παραβρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση του αδελφικού κόμματος της γειτονικής χώρας, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 12λεπτης τοποθέτησής του, ο κ. Κουτσούμπας -μεταξύ άλλων- είπε πως «τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν και είναι στην πρωτοπορία της πάλης για τις λαϊκές κατακτήσεις» και ότι «κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές σε αυτά είναι συμβολή στην ενίσχυση της κοινής πάλης των λαών μας».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάρκο Ρίτσο, γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, ενώ νωρίτερα ο επικεφαλής του ΚΚΕ και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία του ΚΚ – Ιταλία στο Σαν Λορέντσο.

Σημειώνεται ότι, η συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της γειτονικής χώρας στη διαδικασία της προσεχούς Κυριακής, έγινε δυνατή έπειτα από στήριξη του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δείτε την ομιλία του κ. Κουτσούμπα: