Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε διευθυντής της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, Γ. Αμοιρίδης, σχολιάζοντας την πρόσκληση προγραμματικού διαλόγου για την συσπείρωση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς που απηύθυνε η Ιπποκράτους στην Αγίου Κωνσταντίνου.

«Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, να στρώσουν το χαλί για το μέλλον, με έναν διαφορετικό τρόπο. Να ξανακερδίσουν την αξιοπιστία της Κεντροαριστεράς, τις ιδέες και τις αξίες της. Αυτό πρέπει να εκφραστεί μέσα από πρόσωπα. Πρόσωπα που πρέπει να ξανακερδίσουν αυτό το στοίχημα, να ξεφύγουν από εγωισμούς, να ξαναπροσεγγίσουν την κοινωνία, να κατέβουν στον κόσμο. Δεν μπορεί να γίνει μέσα από γραφεία και μέσα από προσυνεδριακές συναντήσεις», τόνισε ο κ. Αμοιρίδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ».

«Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – που του εύχομαι να έχει απόλυτη επιτυχία – πρέπει να αναδείξει δυναμικές και πρακτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία και όχι διαδικασίες που θα διατηρήσουν πρόσωπα σε έναν μηχανισμό. Νομίζω είναι συνολικό το πρόβλημα που έχει το ΠΑΣΟΚ. Πώς ακριβώς θα διαπραγματευτεί το αύριο. Ήδη ακούστηκαν κουβέντες που μιλάνε για αλλαγή συμβόλων και ονομασίας. Είναι ζητήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει να ξαναβρεί την κατεύθυνσή του. Από εκεί και πέρα, η κοινωνία θα αναδείξει τι χρειάζεται. Προς το παρόν, νομίζω ότι η κοινωνία είναι αρνητική σε τέτοιου είδους συνεργασίες», κατέληξε.