Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε σχετικά με την περαίωση, που προωθεί η κυβέρνηση, ότι είναι ένα αναγκαίο μέτρο για όλες τις επιχειρήσεις «που δοκιμάζονται από την κρίση και τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης. Αυτό, όμως, για να γίνει αποδεκτό πρέπει να υπάρξει επιβράβευση και των φορολογικά ενήμερων επιχειρήσεων».

Όσον αφορά στην κλήση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική για το Βατοπέδι είπε ότι: «Για εμάς ο κ. Καραμανλής είναι ουσιώδης μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος. Δε μπορεί να απουσιάζει από την Εξεταστική αλλά δε μπορούν να υπάρχουν και δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ για εξέταση βάσει υπομνήματος αποτελεί παγίδα αφού δια υπομνήματος εξετάζονται μόνο οι κατηγορούμενοι».

Αναφερόμενος στην απεργία των μεταφορέων ο κ. Αϊβαλιώτης σχολίασε ότι «το υπάρχον σύστημα δεν είναι το ιδανικό. Αυτό, όμως, που εισηγείται η κυβέρνηση δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερο. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι παγίως εναντίον στις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων».

Τέλος, σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι «παρακολουθούμε τους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου για τα διεθνή με εξαιρετική προσοχή και ενδιαφέρον. Όσον αφορά, όμως, τα εθνικά θέματα διατηρούμε έντονες επιφυλάξεις».