Υποβαθμίζει την παραπομπή του ο Πέτρος Δούκας

Το ελλιπές πόθεν έσχες επισύρει στην χειρότερη πρόστιμο, αναφέρει


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:10
24/01/2013
Υποβαθμίζει την παραπομπή του ο Πέτρος Δούκας
3
loading

Ο Πέτρος Δούκας υποβαθμίζει τη σημασία της παραπομπής του στην τακτική δικαιοσύνη για ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, επισημαίνοντας ότι - αν η υπόθεσή του δεν μπει τελικά στο αρχείο... - το παράπτωμά του επισύρει, στην χειρότερη περίπτωση, κάποιο πρόστιμο.

Ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Επιτροπή αποδέχεται πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού. Ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων! Όπως ήδη έχω εξηγήσει αναλυτικά, η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και σε χρηματιστηριακό λογαριασμό».

Σημειώνει ακόμα ότι «η Επιτροπή, αλλά και ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών της Επιτροπής, διαπίστωσαν ότι οι Δηλώσεις μου είναι ορθές, και πως τα Πόθεν Έσχες μου των ετών 2009, 2010 και 2011 βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία» και τονίζει ότι «η Επιτροπή δηλαδή, ζητά από τη Δικαιοσύνη να κρίνει εάν η καθυστέρηση στην υποβολή των επίσημων αναλυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου μου (2 χρόνια αφότου ήδη είχα πάψει να είμαι βουλευτής), μπορεί ενδεχομένως να επισύρει κάποια χρηματική κύρωση, ή αν απλά θα τεθεί στο αρχείο!

Καταλήγοντας, ο κ. Δουκας «υπενθυμίζει» πως «εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι γιά περισσότερα από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε ηλικία δε 32 ετών είχα ήδη προαχθεί στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Citibank στη Νέα Υόρκη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Dim Kent

    Κι αλήθεια να λες, δεν σε πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ!!!!

  2. avatar Silver Arrow

    Δούκα πες αλεύρι...Ο τζοχατζόπουλος σε γυρεύει!!!! Άντε να του κάνεις παρέα μαζί με Παπαντωνίου για αρχή και βλέπουμε...Σύντομα και οι υπόλοιποι!!!!

  3. avatar O Kolotubas

    Από τον εθελοντισμό έβγαλε τα χρήματα που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες, γι' αυτό προτείνει να εργάζονται όλοι οι άνεργοι υποχρεωτικά "εθελοντικά" στο μάζεμα ελιών, στην καθαριότητα, στις επιχ/σεις κλπ. Ξέρει αυτός...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει