Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ με τους κυβερνητικούς εταίρους να παίρνουν αποστάσεις που πιθανότατα είναι αποστάσεις ασφαλείας από μια αντιπαράθεση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε χωρίς την δική τους συγκατάθεση.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη δυσφορία τους στο Μαξίμου για το είδος και την ένταση της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν είναι θέμα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Άλλωστε τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης πήραν σαφείς αποστάσεις από την κόντρα Μαξίμου ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το βίντεο από την ομιλία Διαμαντόπουλου.

Η Φ. Γεννηματά μίλησε για «υπερβολές, προχειρότητες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις» ενώ η ΔΗΜΑΡ πήρε ακόμα σαφέστερες αποστάσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά «το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων.

Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται για την ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς». Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως συζητούν ήδη τον τρόπο προσφυγής στην δικαιοσύνη και μιλούν για ποινικές ευθύνες καθώς όπως υποστηρίζουν «αποδεδειγμένα αλλοιώθηκε το βίντεο με στόχο την πολιτική συκοφάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Οξύτατη ήταν φυσικά και η δημόσια τοποθέτηση της Κουμουνδούρου.

«Οι πλαστογράφοι επανέρχονται με ένα νέο ακροδεξιό παραλήρημα στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεχίζοντας στο δρόμο της στρατηγικής της έντασης και του διχασμού». Την ίδια στιγμή ο Μ. Γλέζος μιλά για εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «τέλος με τα αστεία που γίνονται επικίνδυνα. Δεν πρόκειται να απολογηθούμε από εδώ και πέρα σε αυτούς οι οποίοι φέρουν την κύρια ευθύνη τόσο για την ατομική, όσο και για την κρατική βία».