Αιχμές κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο άφησε μέσω δηλώσεών του ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στο Attica ΤV και την εκπομπή «Εμπράκτως» ο πρώην υπουργός δήλωσε για το γεγονός πως «η εικόνα αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν υπήρχε κανένας δισταγμός στο να καταδικαστεί αυτή η κίνηση από την πλατιά συμμαχία. Ομολογώ ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν και λάθη και δεν θα πρέπει αυτά τα λάθη να τους χαρακτηρίζουν σε όλη τους τη ζωή. Αυτό που έγινε προσβάλλει κι αυτόν που το κάνει, χωρίς να το ξέρει, προσβάλει και τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ακόμα ότι το ξεκάθαρο διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών είναι η ανάσχεση των ακροδεξιών ρευμάτων και η δημιουργία ενός νέου οικονομικού μίγματος στην Ευρώπη που θα επικεντρώνει στο κοινωνικό κράτος.

«Η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται στις πολιτικές λιτότητας που επεβλήθησαν από την Ευρώπη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά, στηλιτεύοντας τις θέσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, αλλά και τα κόμματα της παραδοσιακής δεξιάς που έχουν υιοθετήσει ακροδεξιά πρακτική και ορολογία.

Δείτε το απόσπασμα στο 35ο λεπτό