Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, αν και η μείωση του αφορολογήτου έχει δρομολογηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020, το ίδιο είχε συμβεί και με τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ, και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στη λογική των ελαφρύνσεων και όχι των περαιτέρω επιβαρύνσεων.

«Έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές), έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε», υπογράμμισε.

Η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, η δεύτερη πιο σημαντική μετά την έξοδο από τα προγράμματα τον Αύγουστο του 2018, είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι έχουμε ανάπτυξη 2,2 με 2,4 μονάδες, τη μεγαλύτερη στην ΕΕ, ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Αυτό συμβαίνει, εξήγησε, γιατί σήμερα έχουμε ρευστότητα ενώ παρέλαβα άδεια ταμεία.

«Αυτά δεν τα πέτυχε ο Τσίπρας, τα πέτυχε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του», σχολίασε.

«Δεν έχω αγωνία για την επόμενη ημέρα των εκλογών, άλλοι έχουν», επεσήμανε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εθνικές εκλογές.

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Τα αξιώματα δεν τα διεκδίκησα, τα έφερε η ζωή, δεν είχα ποτέ την δαμόκλειο σπάθη να γίνω πρωθυπουργός για να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση γιατί δεν είμαι γιος πρωθυπουργού», τόνισε ο πρωθυπουργός.