Επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά της υπουργού Εργασίας εξαπέλυσε μέσω twitter ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για «Αποτυχία, διάλυση και χάος» ενώ υποστηρίζει ότι ο αριθμός των συντάξεων και των εφάπαξ που εκκρεμούν φτάνει τις 250.000 επικαλούμενος σχετικό έγγραφο που διέρρευσε απ’ τον ΕΦΚΑ και δημοσιεύτηκε στον τύπο.

«Έξι φορές είχε δεσμευτεί η κ. Αχτσιόγλου δημόσια πως θα εξοφληθούν & τώρα κρύβεται» σχολιάζει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ πριν από μια εβδομάδα είχε καταγγείλει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι με παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο διεγράφησαν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων με σκοπό να φανεί ότι υπήρξε μείωση του αποθέματος των εκκρεμών υποθέσεων συνταξιοδότησης,

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Brainstorming του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι την περίοδο 2017 και 2018 χάθηκαν μετά από περίεργες και παράνομες «παρεμβάσεις» στους ηλεκτρονικούς κωδικούς του υπουργείου χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν φαίνονται πλέον στο μητρώο του υπουργείου.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε μάλιστα δικαστικούς λειτουργούς να παρέμβουν και να ερευνήσουν την καταγγελία του καθώς όπως είπε «κάποιοι αυθαίρετα και παράνομα χρησιμοποίησαν κωδικούς υπαλλήλους αλλά το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα παραμένει και μπορεί να εντοπισθεί».