«Ο ενθουσιασμός που υπάρχει σήμερα εδώ “φωτογραφίζει” την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου για μια πρώτη πετυχημένη θητεία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η ελπίδα για ένα αύριο δυναμικό, με ανάπτυξη, που λέγεται Παναγιώτης Ψωμιάδης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «αυτό προκύπτει από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, ενός ανθρώπου που έδωσε τον εαυτό του, τα πάντα του, δίπλα στον απλό τον κόσμο».

Ο Α. Σαμαράς επισκέφθηκε το εκλογικό γραφείο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΝΔ έξω από το εκλογικό κέντρο, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 16 και στη συνέχεια είχε μαζί του μικρή σύσκεψη στο γραφείο του.

«Αυτή η εικόνα του ανθρωποκεντρικού πολιτικού εμπνέει τον κόσμο και στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία είναι αυτό το οποίο θα είναι η έμπνευση και το έναυσμα για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ενωμένοι, δυνατοί για να δούμε την επιτυχία που μας αξίζει και ως παράταξη, αλλά και προσωπικά του Παναγιώτη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δώρισε στον κ. Σαμαρά μια εικόνα του Αγίου Αντωνίου, ευχόμενος να τον προστατεύει, τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα.

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον κ. Γκιουλέκα για τον συνδυασμό του «Ομάδα Δημιουργίας για την Πόλη» και την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του, τις προτάσεις του για την ανάπτυξη και την πόλη και τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του, για το οποίο παρατήρησε, ότι περιλαμβάνει αρκετούς νέους ανθρώπους.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ , συνοδευόμενος και από τον γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα και από άλλα στελέχη της ΝΔ ξεναγήθηκε από τον Κώστα Γκιουλέκα στο κέντρο της πόλης, διασχίζοντας μια μικρή απόσταση επί της οδού Τσιμισκή.

«Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά. Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, από αυτήν την πολιτική που θέλει, λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση. Και σήμερα από τα στόματα, όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο. Ότι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μίγμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Είμαι εδώ σε αυτές τις δύσκολες ώρες με έναν άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί για μας, συμβολίζει ότι καλύτερο έχει η πόλη, για να αποκτήσει το δυναμισμό που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις στις οποίες όλοι έχουμε μπει. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, τον Κώστα τον Γκιουλέκα».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «η εμβέλεια και το εκτόπισμα» του Κώστα Γκιουλέκα, «ξεπερνάνε τα στενά όρια της ΝΔ και ακουμπάνε όλη τη Θεσσαλονίκη» και δήλωσε «βέβαιος για την επιτυχία του».«Θέλουμε να μείνει αυτός που είναι απλός, σύγχρονος, επιτελικός, δημιουργικός» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ . Γκιουλέκας δώρισε στον κ. Σαμαρά ένα ιστορικό λεύκωμα με φωτογραφίες και κείμενα για τη Θεσσαλονίκη.