Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα τονίζει ότι ο «ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν», επισημαίνοντας ότι «μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία».

Διαβάστε την ανακοίνωση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία. Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας».

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί 49 άτομα.

Συλλυπητήρια Προκόπη Παυλόπουλου

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την Γενική Κυβερνήτη της χώρας και τον Λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών.

Μετέφερε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.