Ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό παρενέβη στη συζήτηση για τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον όσων φέρονται να ενοχλούνται από το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στη στρατιωτική ηγεσία που φέρονται να εξέδωσαν σιωπηλές απαγορεύσεις σχετικά με το εμβατήριο, και τονίζει ότι αυτό δεν ενέχει αλυτρωτικά στοιχεία, καθώς γράφτηκε για να τιμήσει όσους πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Ο κ. Κωσταράκος συγκεκριμένα αναφέρει: «Εκείνο που φοβάμαι και θεωρώ απολύτως απαράδεκτο είναι ότι όλο το εμμονικό μένος των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει στραφεί κατά του γνωστού εμβατηρίου “Μακεδονία ξακουστή”, το οποίο κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες προσπαθούν με διαταγές, κραυγές και απειλές να απαγορεύσουν και να εξαλείψουν από την ιστορική μνήμη του λαού μας και από τις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι από μόνοι τους συμβάλλουν στο να καταστήσουν το εμβατήριο αυτό σύμβολο της αντίδρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο κ. Κωσταράκος μάλιστα καταλήγει εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων: «Η διατήρηση και η συνέχιση της ιστορίας και της παράδοσής μας είναι μεγαλύτερο θέμα από τη διαφωνία μας για μια ενδοτική Συμφωνία. Το εμβατήριο γράφτηκε για να εξυμνήσει τους νεκρούς και ζωντανούς ήρωές μας και είναι τμήμα της παράδοσής μας. Και λαός και Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς παράδοση και ιστορία είναι καταδικασμένες».

Αυτή είναι η ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου: