Ο Πάνος Καμμένος έβαλε στο κάδρος της εξίσωσης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ.

Για συνταγματική εκτροπή έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος λέγοντας «αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή».

Καθώς σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζεται το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων, γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της χώρας. Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε στην ΠΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής. Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμα ότι η σύμβαση για τις Πρέσπες που θα έρθει στη Βουλή είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο» παρατήρησε.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για “Μακεδόνες” και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο απευθύνει ένα τελεσίγραφο. Αυτό αφορά την άμεση απομάκρυνση των προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ υπουργών (Κουντουρά, Κουίκ, Κόκκαλης, Χρυσοβελώνη) κάνοντας μάλιστα λόγο για «casus belli». Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια του πρωθυπουργού.

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.