Ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί του κυβερνητικού συνασπισμού συναντώνται σήμερα στην τελική και αποφασιστική σύσκεψη έγκρισης του πακέτου των μέτρων, εντείνονται οι κραδασμοί στο εσωτερικό των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

Το κλίμα, ενόψει πλέον κατάθεσης και ψήφισης των μέτρων, στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων είναι βαρύ με αρκετούς βουλευτές να εμφανίζονται διστακτικοί έως αρνητικοί στο να δώσουν θετική ψήφο στο μεγαλύτερο και πλέον επώδυνο πακέτο.

Το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση το ίδιο και τα ηγετικά επιτελεία της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Λίγες όμως, ώρες μετά την προς… παραδειγματισμό διαγραφή του Ν. Σταυρόγιαννη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο βουλευτής της κ. Μιχελογιαννάκης προχώρησε στην ανεξαρτητοποίηση του από την ΔΗΜΑΡ αρνούμενος να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτός από τους βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι για την στάση τους στην Βουλή, κορυφαία στελέχη όπως οι κ. Σκανδαλίδης και Ρέππας θέτουν τώρα θέμα τήρησης αποστάσεων του ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το όλα σκηνικό αποκτά διαστάσεις καθοριστικής σημασίας καθώς η έγκριση και η ψήφιση των μέτρων είναι προϋπόθεση και για την καταβολή της δόσης των 31,5 δις. και για την επιμήκυνση.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η σημερινή παρέμβαση του υπουργού οικονομικών στην Βουλή ο οποίος έσπευσε να δηλώσει σε δραματικούς τόνους ότι «αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουμε».