Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της οποίας έχει επαφές με πολιτικούς, υπηρεσιακούς και επιχειρηματικούς παράγοντες του Τουρισμού, για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι στόχος του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού είναι να γίνει η Ελλάδα ένας από τους πέντε πρώτους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς.

Αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα της «ρήτρας ευρώ» που έχει τεθεί από τους Γερμανούς tour operators στους Έλληνες ξενοδόχους, η κ. Κεφαλογιάννη εξήγησε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ότι «αυτό δεν είναι η συνήθης συναλλακτική πρακτική» και ότι σε κάθε περίπτωση «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης».

Επομένως, τόνισε η υπουργός, «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες ρήτρες ούτε καν στο πλαίσιο της συναλλακτικής πρακτικής μεταξύ ιδιωτών» και πρόσθεσε: «Θέλουμε από την γερμανική πλευρά μια δημόσια διαβεβαίωση ότι η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της, πράγμα το οποίο έχει ήδη γίνει, αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει σαφές και προς τον ιδιωτικό τομέα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι πρέπει να γίνει από την πλευρά της Ελλάδας ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των γερμανικών τουριστικών επιχειρήσεων, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην σημασία αποκατάστασης της εικόνας της χώρας στη συνείδηση των υποψηφίων επισκεπτών, οι οποίοι βλέπουν την Ελλάδα μέσα από τον τρόπο που προβάλλεται από τα ΜΜΕ. «Αυτή είναι και η δική μας πρόκληση, όπου βρισκόμαστε στο εξωτερικό, να εξηγήσουμε τι προσπάθειες γίνονται αυτή τη στιγμή από τον ελληνικό λαό, να εξηγήσουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση της Ελλάδας και να εξηγήσουμε ότι, όποιος έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, έχει φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.