«Δολοφονική» για τη χώρα, χαρακτήρισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «την πολιτική που εφαρμόζεται», με αφορμή την ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ των ποσοστών ανεργίας.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Μανώλης, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι «τα νέα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι δολοφονική για τη χώρα».

Και πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά η τρόικα και οι υποτακτικοί της πολιτικοί στην Ελλάδα τη συνεχίζουν».

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις τέσσερις Ζώνες επιδότησης του Πετρελαίου Θέρμανσης στις οποίες χώρισε τη χώρα το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι υψομετρικές διαφορές.

«Έχω την εντύπωση ότι τα σαΐνια των συμβούλων του υπουργείου, που σχεδίασαν αυτή τη λύση, πρέπει να μεγάλωσαν στην Ολλανδία, που δεν έχει βουνά», είπε ο κ.Κουίκ, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν είναι δυνατόν «να βάζουν στην ίδια ζώνη τη Χώρα Σφακείων ή την Αγία Γαλήνη της Κρήτης, με τα Ανώγεια ή γενικώς τα χωριά του Ψηλορίτη ή των Λευκών Ορέων;».

Ο κ. Κουίκ επιτέθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης «που αποδέχονται χωρίς σκέψη τέτοιες γελοίες προτάσεις» και πρότεινε «να σταλούν με μετάθεση όλοι αυτοί οι Σύμβουλοι σε χωριά των ορεινών όγκων της 3ης και 4ης ζώνης για ένα χρόνο και μόνο. Θα τους είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία».