«Η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, να παράσχει στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, όλα τα στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των πρώην και νυν βουλευτών που ελέγχει το ΣΔΟΕ, δεν καλύπτεται νομικά» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης υπενθυμίζει πως η έρευνα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, με βάση τον ιδρυτικό της νόμο εξαιρείται των διατάξεων για το τραπεζικό, χρηματιστηριακό και φορολογικό απόρρητο. «Ο νόμος προβλέπει πως «τόσο η Επιτροπή, όσο και οι ορκωτοί ελεγκτές προβαίνουν σε κάθε πρόσφορη και απαραίτητη, για την επίτευξη του σκοπού του επανελέγχου, νόμιμη ενέργεια (…) Όποιος εμποδίζει, µε οποιονδήποτε τρόπο το ελεγκτικό έργο και ιδίως αρνείται την παροχή στοιχείων στην Επιτροπή τιμωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών»» σημειώνει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η Δημοκρατική Αριστερά, έχει ζητήσει ήδη να πέσει άπλετο φως στις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό και έχει απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομικών καλώντας τον μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για να αποσαφηνιστεί, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, ποια πρόσωπα αφορούν και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο κος Τσούκαλης.