Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, έχει αυτή την ώρα, στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Οι δύο τους, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αναμένεται να συζητήσουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης στην αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν το 2016 και το 2015, θέμα το οποίο φέρεται πως θα θέσει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του πρωθυπουργού είναι να επισπεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και σε δεύτερο χρόνο να υπαχθεί η χώρα και οι ελληνικές τράπεζες στις γενικότερες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο «παραίτησης» της ΕΚΤ από τα κέρδη που καταγράφει από την επένδυση της σε ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ θέτει ως προϋπόθεση τη θετική έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.