Για «γκεμπελικές μεθόδους» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αντιλέγοντας πως ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ι. Καράκωστας, δεν πληρώθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens, αλλά «κανονικά» και «για την παροχή νομικών συμβουλών για μία υπόθεση που δεν είχε σχέση με την Ελλάδα».

«Το δημοσίευμα βασίζεται σε έγγραφο-ντοκουμέντο που βρίσκεται στην εκκρεμή ακόμα δικογραφία για την Siemens και αποτελεί επίσημη μετάφραση από την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ» ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επί της ουσίας της επερώτησης, ο κ. Στουρνάρας αμφισβήτησε το βάσιμο των εκτιμήσεων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός της ζημίας στα 2 δισ. ευρώ, είναι ασύμμετρος σε σχέση με τις συνολικές αποζημιώσεις που έχει πληρώσει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο – και οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 1,7 δισ.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπενθύμισε επίσης πως το κείμενο του συμβιβασμού, το βρήκε έτοιμο στο γραφείο του από τους προκατόχους του και επικυρωμένο από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. «Η διευθέτηση κλείνει με τρόπο επωφελή για τους Έλληνες» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας.