Να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα για μία Εθνική Στρατηγική για το Περιβάλλον από μηδενική βάση και την καλλιέργεια ενός νέου περιβαλλοντικού ήθους με στόχο την ασφάλεια του πολίτη, των δράσεών του και του Περιβάλλοντος, προτείνει σε συνέντευξη της στην κυριακάτικη «Kontranews», αναφερόμενη στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα, κατηγορεί το πολιτικό σύστημα και την αυτοδιοίκηση για πολιτική ιδιοτέλεια και ζητά να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις κάνει λόγο για πολιτικό κενό και σημειώνει ότι το κόμμα της απευθύνεται στην κοινωνική δεξιά και στο μεσαίο χώρο.

«Κινούμαστε στον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και είμαστε απέναντι στον κυνικό νεοφιλελευθερισμό. Υπερασπιζόμαστε τον Άνθρωπο και σημαία μας είναι η κοινωνική ατζέντα. Θέλουμε η χώρα να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει παράγοντας ανάπτυξης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης».

Αναφερόμενη στην έξοδο από τα μνημόνια υποστηρίζει πως «η τυπική έξοδος από τη μνημονιακή επιτήρηση δεν σπάει αυτόματα τον στενό κορσέ, στον οποίο βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν και ξεκινάει μία νέα περίοδος με νέες προκλήσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε και να συνυπογράψουμε σε ένα Εθνικό Σύμφωνο – Σχέδιο Δράσης τη Συμφωνία μας για την Ελλάδα η οποία θα μας δεσμεύει στις συγκεκριμένες πολιτικές για μία δεκαετία. Η μεταμνημονιακή περίοδος μας δίνει την ευκαιρία να αφήσουμε τις παλιές ανταγωνιστικές πρακτικές και να υιοθετήσουμε μία νέα πολιτική κουλτούρα η οποία θα φέρει στη Χώρα Ανάπτυξη, Σταθερότητα και θα την καταστήσει ουσιαστικά την περιφερειακή δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης» τονίζει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.