Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με θέμα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δήλωσή του, ζήτησε από τον Ταγιάνι, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για το ύψιστο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Ταγιάνι, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Του πρότεινα να επικοινωνήσει άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να αναλάβει μεσολαβητικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν το συντομότερο στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειές τους. Του ζήτησα να επικοινωνήσει άμεσα, προσωπικά ο ίδιος με τις τουρκικές αρχές και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Ερντογάν, ζητώντας η Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις, τους κανόνες καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο, και να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Εντείνουμε την διεθνή κινητοποίηση, με σοβαρότητα, με εθνική συνεννόηση. Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρις ότου τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν στην πατρίδα».