Με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ενταχθούν σε κάποιο από τα νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην υλοποίηση των έργων παραχώρησης.

Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και των αρχαιολογικών ερευνών συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Έργων, όπου οι ομάδες εργασίας που είχαν συσταθεί με σκοπό την απεμπλοκή των οδικών έργων παραχώρησης από τέτοιου είδους προβλήματα, ενημέρωσαν τους αρμόδιους υπουργούς για τις λύσεις που προτείνουν.

Με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται στους αναδόχους κατασκευαστές η προσωρινή ιδιοκτησία των εκτάσεων που θα χρησιμοποιήσουν για την υλοποίηση των έργων, ώστε να μην υπάρξουν στο εξής μεγάλες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι υπεγράφη μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ώστε στο εξής να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση από τις υπηρεσίες του δημοσίου των ζητημάτων που προκύπτουν κατά την αδειοδότηση των έργων παραχώρησης με στόχο οι υποδομές αυτές να προχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς.