Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο έλειψε να διώξει το ΚΚΕ από τα έδρανα της Βουλής στα οποία οι βουλευτές του Περισσού κάθονται από το 1974.

Όπως δημοσιεύει η στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας των Νέων, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διεκδικούσε χτες ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα της Βουλής, το χώρο δηλαδή, που παραδοσιακά καταλαμβάνει το ΚΚΕ. Στο παιχνίδι μπήκε και η ΔΗΜΑΡ (καθόταν πίσω από το ΚΚΕ).

Στελέχη της στη Βουλή δήλωναν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει τα έδρανα του ΚΚΕ η ΔΗΜΑΡ θα καταλάβει τα ακριβώς διπλανά.

Σε αυτή την περίπτωση ήθελε να τοποθετηθεί στα μπροστινά έδρανα και το ΚΚΕ να βλέπει την πλάτη τους.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Περισσού, με το επιχείρημα ότι στα έδρανα αυτά κάθονται από το 1974 και ποτέ δεν τους κούνησε κανένας.

Το ζήτημα φαίνεται ότι λύθηκε το βράδυ σε συνάντηση που είχε ο Τάσος Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σπύρο Χαλβατζή του ΚΚΕ και τον Βασίλη Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε να παραμείνει το ΚΚΕ στην αριστερή πτέρυγα, αλλά πίσω από τους βουλευτές της Κουμουνδούρου.

Πάντως, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν υπάρξει διαφωνία στα κόμματα, «ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση».