Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες οι εσωτερικές διαβουλεύσεις και οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί το ΠΑΣΟΚ μετρώντας την αποδοχή υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έως την Τετάρτη θα έχουν «μετρηθεί» υποψήφιοι για την Αθήνα – Δήμο και περιφέρεια Αττικής, όπως και για τους μεγάλους Δήμους και κρίσιμες περιφέρειες. Έτσι, το κυβερνών κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων στην Εθνική Συνδιάσκεψη που διοργανώνεται στα τέλη της εβδομάδας.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που «μετρώνται» για το Δήμο Αθηναίων είναι της Φώφης Γεννηματά εκτός από την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη που έχει προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Ο βουλευτής της Α’ Αθηνών, Π. Οικονόμου φάνηκε να έχει ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.

«Δεν έχω καμία δυσκολία να πω ότι είναι μία καλή υποψηφιότητα. Γιατί όχι και ικανοποιητική, στο βαθμό που προτείνεται από κάποιον άλλο χώρο που έχει διάθεση συνεργασίας. Έχω τη μοναδική επιφύλαξη, η οποία δεν έχει σχέση ούτε με το πρόσωπο, ούτε με την προέλευση, αλλά με τα ανακλαστικά τα οποία θα έχει ο κύριος όγκος των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα να ανταποκριθεί θετικά και να ενεργοποιηθεί σε μια τέτοια κίνηση. Εγώ λέω ότι η μη προέλευσή του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η υπόδειξή του από άλλον κομματικό χώρο, αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα κυρίως στην εκλογιμότητα», είπε στον ραδιοσταθμό FLASH ο κ. Οικονόμου.

Αντιθέτως, ο κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν αποδέχθηκε μια υπερκομματική υποψηφιότητα.

«Για το Δήμο Αθηναίων έχω κάνει την πρόταση για το Συνήγορο του Πολίτη μέχρι πρότινος, τον κ. Καμίνη. Μία υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά υπερκομματικά, μία υποψηφιότητα η οποία προσδιορίζεται από την έντονη κοινωνική αναφορά και στο θεσμικό επίπεδο, και βεβαίως μία υποψηφιότητα η οποία είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει κομματικές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις. Αναμένουμε. Και όποιοι απορρίψουν την πρόταση αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες και βεβαίως την υποχρέωση να δικαιολογήσουν στους πολίτες γιατί αρνήθηκαν μία πρόταση υπερκομματικού χαρακτήρα. Εν αναμονή της απόφασης που θα πάρουν από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ».