Κρατικές τράπεζες, δημοσιονομικά, κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΚΟ και κοινωνικό πακέτο, είναι τα πέντε θέματα που θα απασχολήσουν από σήμερα τον υπουργό Οικονομικών καθώς ο χρόνος μετά αντίστροφα, τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών της τρόικας στα τέλη Οκτωβρίου.

Με την επιστροφή του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, προτεραιότητά του θα αποτελέσει η  διόρθωση δημοσιονομικών αποκλίσεων που δημιουργήθηκε, κυρίως τον Ιούλιο.

Παράλληλα θα πρέπει να προωθηθεί το σχέδιο για τη σταδιακή οικονομική εξυγίανση των οργανισμών της γενικής κυβέρνησης, τον «μετασχηματισμό» των κρατικών τραπεζών αλλά και την εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΚΟ.

Προσεκτική προετοιμασία απαιτούν οι ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός την 3η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι επιτελείς του θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα κρίνει την τρίτη δόση του δανείου.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ