Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και η οποία αλλάζει τους όρους ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, μειώνοντας τις δόσεις σε 24 από 60.

«Για λόγους στοιχειώδους αξιοπιστίας του κράτους η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανατρέψει τη ρύθμιση που η ίδια ψήφισε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ο κ. Βενιζέλος οφείλει να αποσύρει την τροπολογία του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως επισημαίνεται: «Στην προκειμένη περίπτωση να αντιπροτείνουν στην τρόικα να διατηρηθεί η ρύθμιση που έχει ψηφιστεί και να προβλεφθεί στη δανειακή σύμβαση ότι ποτέ πλέον δεν θα γίνει ξανά ειδική ή έκτακτη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο, αλλά όλοι να υπάγονται σε ένα πάγιο καθεστώς. Με τον τρόπο αυτό και θα ληφθούν υπόψη οι σημερινές έκτακτες περιστάσεις, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό όχι στην κακή διαχείριση του ιδιωτικού τομέα, αλλά στην άσωτη διαχείριση του κράτους και στην υπερφορολόγηση που έχει ανατρέψει κάθε επιχειρηματικό σχέδιο και θα εξασφαλιστεί ταυτόχρονα ότι πλέον ποτέ ξανά δεν θα ευνοηθούν οι μη συνεπείς φορολογούμενοι εις βάρος όσων τηρούν τις υποχρεώσεις τους.».

«Οι ευεργετικές συνέπειες για τα κρατικά έσοδα και τα συναλλακτικά ήθη θα είναι μεσοπρόθεσμα αφάνταστα μεγαλύτερες και πιο εξυγιαντικές για την ελληνική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.