Για το σχόλιο του στο Twitter που αφορούσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή μίλησε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός κ. Κοντονής δεν έχει κάνει ακόμα δήλωση συμπαράστασης για τον 29χρονο».

Capture

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 ανέφερε: «Δεν υπονοώ, ευθέως λέω πράγματα, ο κ. Κοντονής για συγκεκριμένη καταδικασμένη πρωτόδικα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, συγκεκριμένα για την Ηριάννα. Για τη συγκεκριμένη κοπέλα που έχει καταδικαστεί 13 χρόνια πρωτόδικα, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο Εφετείο, έχει πάρει θέση υπέρ της αποφυλάκισης της, λέγοντας ότι υπάρχουν και στοιχεία στο φάκελο που θα κριθούν στο πενταμελές. Πήρε θέση μόλις απορρίφθηκε η αποφυλάκιση της, την πρώτη φορά, και είπε “θα ξαναδικάσει το Πενταμελές Εφετείο με άλλη σύνθεση”. Και το Πενταμελές Εφετείο που δίκασε και απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης και προπηλακίστηκαν οι δικαστές, τους έριξαν νερά, πήρε πάλι θέση ότι θα κριθούν οι δικαστές».

«Ο κ. Κοντονής έχει ήδη κάνει δήλωση συμπαράστασης για καταδικασμένο άτομο για τρομοκρατία, όχι για συλληφθέντα. Ο καθένας μπορεί να κάνει δήλωση, η ιδιαιτερότητα του κ. Κοντονή και αυτό που θέλω να θίξω με το tweet μου, είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, δεν νομιμοποιείται σε υποθέσεις που εκκρεμούν στην ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει δήλωση για το οτιδήποτε.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός, ασχέτως εάν είναι καταδικασμένη για τρομοκρατία ή για οποιοδήποτε αδίκημα να ήταν καταδικασμένη, έπρεπε να μένει μακριά από τις υποθέσεις. Η αναφορά που ήθελα να κάνω ήταν σε συνδυασμό με υπόθεση για τρομοκρατία για την οποία έχει πάρει θέση υπέρ της αποφυλάκισης», πρόσθεσε στη συνέχεια.