Δέσμευση Πετρόπουλου για επανυπολογισμό της εισφοράς των συνταξιούχων

Θα επιστραφεί η θετική διαφορά, διευκρινίζει το υπουργείο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:08
13/09/2017
Δέσμευση Πετρόπουλου για επανυπολογισμό της εισφοράς των συνταξιούχων
3
loading

Υπόσχεση και παράλληλα δέσμευση προς τους συνταξιούχους έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με αντιπροσωπεία συνταξιούχων έδωσε τη δημόσια δέσμευσή του ότι θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με διάταξη του ν. 4387/2016 (άρθρο 44), αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού, όμως, αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους-συνταξιούχους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ο Πολίτης

  Έρχονται εκλογές?

 2. avatar ΕΛΛΗΝΕΣ

  Απελπισμένοι από τα τόσα ψέματα των αχρηστερών συντροφοφασιστάκων.

 3. avatar PanosGianaros

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ - - - Ο Λ Ο Ι - - ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ή ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ - - Ο Σ Ο Ι - - ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ .....!

  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ....!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει