Την ανάγκη «να προσανατολισθούμε σε ένα διττό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα σε καιρό ειρήνης, από την μία πλευρά στην αναγκαία προετοιμασία και από την άλλη πλευρά στην κοινωνική προσφορά», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Στρατός και Κοινωνία: Νέα μοντέλα για νέες προκλήσεις» («Military and Society: New models for new challenges») που διοργάνωσε ο ERGOMAS – επιστημονικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εστιάζει την επιστημονική μελέτη του στην στρατιωτική κοινωνιολογία- στο Πολεμικό Μουσείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Για το λόγο αυτό, κατά τη γνώμη μου, δίπλα και μαζί με την στρατιωτική εκπαίδευση, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην γενική παιδεία και ακόμη πιο βαθιά στις ανθρωπιστικές επιστήμες», προσέθεσε ο κ. Βίτσας.

Παρατήρησε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ένας κύκλος ξεχωριστός από την κοινωνία αλλά ένας κύκλος με ειδική αποστολή για την κοινωνία, για τους ανθρώπους», φέρνοντας ως παράδειγμα την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια στις ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. «Τα δύο τελευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις εξέπληξαν τους πάντες με την ικανότητα τους να ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια στις ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος. Ικανότητα που δεν ξετυλίχτηκε μόνο στο επίπεδο της οργάνωσης και της ταχύτητας ανταπόκρισης αλλά ακόμα πιο σπουδαία στο επίπεδο της ανθρώπινης φροντίδας και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.