«Να ανανεώσει τους όρους της παρασιτικής κυριαρχίας της, εκμεταλλευόμενη την περιπέτεια της Ελλάδας, επιχειρεί εδώ και επτά-οκτώ χρόνια η “τρόικα εσωτερικού”», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο πρόσθεσε στη συνέχεια: «Επιχειρεί συνεννοήσεις απευθείας με τους δανειστές, έχουμε πάρα πολλά στοιχεία περί αυτού».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την αρχή της κρίσης έχει διαμορφωθεί μία “τρόικα εσωτερικού” που δεν είναι ακριβώς ιδεολογικά υπέρ του μνημονιακού καταναγκασμού, είδε στην ιστορική περιπέτεια της Ελλάδας μία ευκαιρία να ανανεώσει τους όρους της δικής της κυριαρχίας, στο εσωτερικό της χώρας, με τρόπο παρασιτικό. Αυτό παίχτηκε και το 2010 και το 2012», είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Ο ξένος παράγοντας που επιβάλλει τον μνημονιακό καταναγκασμό δεν έχει καμία όρεξη να μοιραστεί την προσδιορισμένη χρονικά εξουσία που έχει στη χώρα με εκπροσώπους της παρασιτικής ελίτ …αλλά για το ότι έχει υπάρξει “τρόικα εσωτερικού” που πολλές φορές έχει παρακάμψει την κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση σε όλα αυτά τα επτά-οκτώ χρόνια και επιχειρεί συνεννοήσεις απευθείας με τους δανειστές, έχουμε πάρα πολλά στοιχεία περί αυτού», συνέχισε ο κ. Ξυδάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα όσα γράφτηκαν χθες για τις δηλώσεις που έκανε χτες, περί «ανοιχτού ενδεχόμενου ρήξης» με τους δανειστές.

«Εγώ δεν μίλησα για ρήξη, είναι η γνωστή τακτική να παραποιείται ό,τι λες ή να κατασκευάζεται κάτι που δεν είπες. Στην πραγματικότητα τρεις φορές ερωτήθηκα και είπα “δεν είναι στο τραπέζι η ρήξη, δεν βλέπω αυτό το ενδεχόμενο” ενώ σε μία άλλη στιγμή “όταν δεν σέβονται μία συμφωνία, δεν θα τη σεβαστείς κι εσύ”. Δεν μίλησα ποτέ για ρήξη, είμαι πάρα πολύ προσεκτικός», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατασκευάζονται ειδήσεις, ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να μην μιλάς καθόλου, να πέσουμε σε μία γενική σιωπή, είναι λυπηρό και εξοργιστικό μερικές φορές, βλέπεις με τι πρώτη ύλη προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν την κοινή γνώμη, είναι εντυπωσιακό, τρεις φορές λέω “όχι, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα” στο ηχητικό», συνέχισε ο κ. Ξυδάκης.