Τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγόρησε ο Σωκράτης Φάμελλος ότι «είναι ο μόνος που υποστηρίζει παγκοσμίως τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα».

Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε: «όσοι μιλούν για γρήγορη συμφωνία στη δεύτερη αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του κ. Σημίτη και όποιων βγαίνουν στη δημοσιότητα, θα πρέπει να απαντήσουν στο τι έπρεπε η χώρα να πληρώσει και πόσο θα κόστιζαν στον πολίτη τα 4,5 δισ. του κ. Τόμσεν τον Νοέμβριο, τα οποία εμείς αποφεύγουμε, διότι όλοι μιλούν με εύκολα λόγια, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της διοίκησης».

Και στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε:

«Εμείς έπρεπε να επιλέξουμε να μην κοστίσει η διαπραγμάτευση στον Έλληνα πολίτη και την ελληνική κοινωνία. Εκ του ασφαλούς και χωρίς δημοσιονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα είναι η πρόταση αποδοχής γρήγορης συμφωνίας».

Ο κ. Φάμελλος απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Πολύ απλά θα ρωτήσω. Την 13η, την εφάπαξ σύνταξη δεν την ψήφισαν στη Βουλή, όταν έρθει η μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες που θα κατορθώσει αυτή η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα τα ψηφίσει;».

«Ακόμα και ο κ. Σόιμπλε χθες δήλωσε ότι τα νούμερα του ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια είναι λάθος. Ο μόνος που τα υποστηρίζει παγκοσμίως είναι ο κ. Μητσοτάκης», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.