Αιχμές σε βάρος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει πολιτικούς χώρους που καθαγίαζαν τη χούντα, άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος τους κάλεσε να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δηλώσουν ευθαρσώς ότι έχουν μετακινηθεί από εκείνες τις τοποθετήσεις που τους επέτρεπαν να έχουν και συχνή αλληλογραφία με τους δικτάτορες, όπως είπε.

«Σήμερα είναι μία “μαύρη” επέτειος για την πατρίδα μας και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν είναι μία διαδικασία επετειακή, είναι μία διαδικασία διαρκής», δήλωσε στους δημοσιογράφους, στον Αρχάγγελο Πέλλας, ο κ. Παππάς για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ειδικά δυνάμεις που φιλοδοξούν να παίξουν σοβαρό ρόλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα να μην αφήνουν κανένα παράθυρο για το ξέπλυμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού της δικτατορίας. Και θα πρέπει τα στελέχη τους -και αναφέρομαι στην αξιωματική αντιπολίτευση- τα οποία κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει πολιτικούς χώρους και παρατάξεις, οι οποίες τη χούντα την καθαγίαζαν, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δηλώσουν ευθαρσώς ότι έχουν μετακινηθεί από εκείνες τις τοποθετήσεις που τους επέτρεπαν να έχουν και συχνή αλληλογραφία με τους δικτάτορες», τόνισε ο κ. Παππάς.

«Υπάρχουν πράγματα, τα οποία ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα αφήσει ποτέ να φύγουν από την ιστορική μνήμη. Ο ελληνικός λαός έχει και δημοκρατική εγρήγορση και την ευαισθησία και την ικανότητα να υπερασπίζεται και να διευρύνει τη Δημοκρατία μας κάθε μέρα και κάθε στιγμή», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.