«Μάλλον ενοχλώ». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης την έκρηξη μηχανισμού τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο του, στη Λεωφόρο Κηφισίας 263, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν από τον αποκλεισμό του δρόμου.

Ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε τι έγινε μιλώντας στον Real fm. «Έβαλαν οκτώ γκαζάκια, έσκασαν ευτυχώς μόνο τα τρία και έτσι οι υλικές ζημιές περιορίστηκαν στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου και δεν μπόρεσε η φωτιά να μπει μέσα. Αυτή ήταν η τύχη μας μέσα στην ατυχία» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Ενοχλώ πολλούς απ’ ότι φαίνεται. […] Εάν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος» πρόσθεσε. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η τοποθέτησή του για την εκκένωση των καταλήψεων από τον κ. Τόσκα έπαιξε ρόλο στο σημερινό περιστατικό. «Προφανώς, γιατί ήμουν από τους πρώτους που βγήκε και συνεχάρη τον κ. Τόσκα και είπα ότι ήταν πολύ σωστή ενέργεια της αστυνομίας. Αμέσως μετά μου έβαλαν τα γκαζάκια. Απειλές δέχομαι διαρκώς, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τη ζωή μου λόγω των απειλών» είπε. «Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλο δεν βάζουμε» είναι το μήνυμα του κ. Γεωργιάδη.

Τι συνέβη τα ξημερώματα στο βιβλιοπωλείο

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 2:20 σε ενημερωτική ιστοσελίδα και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν φάρσα. Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας. Λίγη ώρα αργότερα έγινε η έκρηξη που προκάλεσε ζημιές στα ρολά του καταστήματος. Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρήκε τρία γκαζάκια που είχαν εκραγεί και πέντα ακόμα που ήταν διογκωμένα, αλλά δεν είχαν εκραγεί. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Πριν λίγο άνοιξε και η Λεωφόρος Κηφισίας.