Για υπερβολικές προσδοκίες που καλλιεργούν οι υποστηρικτές της λύσης Παπαδήμου και της κυβέρνησης που τον στηρίζει έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι θετικές αντιδράσεις των δανειστών από την επιλογή Παπαδήμου καταγράφονται στον διεθνή Τύπο. Το θέμα είναι αν και πως οι Παπανδρέου-Σαμαράς-Καρατζαφέρης θα την αξιοποιήσουν. Θα υποστηρίξουν το έργο του, υποδεικνύοντας ουσιαστική και δυναμικότερη αναδιαπραγμάτευση και ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική του μνημονίου ή θα του “τραβήξουν το χαλί} κάτω από τα πόδια, παίζοντας μικροπολιτικά συμφέροντα σε ένα μακράς διαρκείας προεκλογικό αγώνα;» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απασιοδοξία του για την ταύτιση της νέας κυβέρνησης με τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που συνέπραξαν στον σχηματισμό της.

«Όμως κακά τα ψέματα, όσα ζούμε την τελευταία εβδομάδα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ να ερίζουν και να κοκορεύονται στα ΜΜΕ, δεν μου αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Το φωτοστέφανο που τεχνητά ορισμένοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν γύρω από τον κ.Παπαδήμο λες και είναι ο Μεσσίας, περισσότερο κακό του κάνει, παρά καλό. Βάζουν τον πήχη τόσο ψηλά, που είναι περίπου βέβαιο ότι θα περάσει από κάτω» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε την κατάσταση επείγουσα και δραματική και είπε για το νέο πρωθυπουργό: «Η πολιτική γραμμή του “πείτε μου τι να κάνω” και “σφάξε με παπά μου να αγιάσω”, οδηγεί από το κακό στο χειρότερο την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Αν δεν επιδιώξει την αλλαγή αυτής της πολιτικής είναι βέβαιο ότι θα χρεωθεί την επιδείνωση. Η κατάσταση είναι επείγουσα και δραματική».