Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε κάλεσε σήμερα τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη να συνεχίσει τις «απαραίτητες προσπάθειες» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους προς το συμφέρον της σταθερότητας του ευρώ, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γκίντο Βέστερβελε, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε τηλεφωνικώς με τον Σταύρο Λαμπρινίδη σχετικά με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανωθεί δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει με αποφασιστικό και συνεπή τρόπο για να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτό απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά επίσης τις απαραίτητες προσπάθειες από την πλευρά της καθεμίας από τις χώρες που αφορούν τα προβλήματα χρέους», μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, δήλωσε ο Βέστερβελε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Βέστερβελε, «προς το συμφέρον της Ελλάδας και της σταθερότητας του ευρώ», υπενθύμισε στον Έλληνα υπουργό «την ανάγκη» να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση αυτή.